KUKURIKU KOALICIJA U TRILJU

Ante Kotromanović: Ako Kosor može biti brigadir, svaki "pauk" mora imati čin maršala

 Vojko Bašić/CROPIX

TRILJ - Ako Mladen Barišić ima čin bojnika, Ivo Sanader pukovnika, a Jadranka Kosor brigadira onda svaki pripadnik sinjske 126. brigade treba nositi čin generala s četiri zvijezdice, a svaki pripadnik 4. gardijske brigade čin maršala. Ovo je u petak navečer u Trilju na predstavljanju programa Kukuriku koalicije izjavio Ante Kotromanović, treći na listi i u slučaju izborne pobjede SDP-ov kandidat za ministra branitelja.

Kukuriku koalicija neće smanjivati prava branitelja već im jamči fer i korektni odnos, bez lažnih obećanja. Kotromanović je najavio da će dolaskom na vlast popise branitelja učiniti transparentnim, za branitelje će izgraditi posebni zdravstveno-rehabilitacijski centar i uvest će odličje heroja Domovinskog rata.

Nataša Poparić, 13. na koalicijskoj listi, posebno je pozdravila četvoricu radnika Autoprijevoza koji su dobili otkaz ističući da su oni sinonim devastirane i popljačkane Hrvatske.

Glavni predstavljač Programa 21 pred Triljanima bio je Ranko Ostojić, 1. na koalicijskoj listi u 9. izbornoj jedinici.

Pošto je ustvrdio da će poslije 4. prosinca Kukuriku koalicija okrenuti Hrvatsku u drugom smjeru, Ostojić je pozvao okupljene, članove njihovih obitelji, rodbinu i prijatelje da toga dana ne glasuju za nikoga osim za sebe.

Podsjetio je na HDZ-ovu jamstvenu karticu iz 2003. kojom su obećavali med i mlijeko, a dobio se pelin, te na tri sedmice četiri godine kasnije: svođenje nezaposlenosti na 7 posto, rast BDP-a 7 posto i izgradnju 7 velikih infrastrukturnih objekata. Poslije 4 godine nezaposlenost je 18 posto, BDP raste 0,7 posto, a niti jedan od 7 obećanih infrastrukturnih objekata nije završen. To je slika koju nam je donijelo 8 godina vlasti HDZ-a, kazao je Ostojić dodajući da je veliki broj onih koji su to obećavali danas u zatvoru ili pod istragom.

Kukuriku koalicija, nastavio je Ostojić, preuzela je obvezu građanima Hrvatske vratiti kruha i duha. Naš krajnji cilj je samo osigurati normalan žćivot građanima Hrvatske, kazao je Ostojić i zaključio: HDZ tvrdi da je 9. izborna jedinica njihova utvrda. Ja tvrdim da će ta njihova utvrda pasti 4. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 16:26