PAD U MORE

ANTE KOTROMANOVIĆ, MINISTAR KOJI JE POTPISAO NABAVU HELIKOPTERA KIOWA 'Potresen sam, u letjelici je bio sin mog bliskog suborca'

Ante Kotromanović
 Luka Gerlanc / HANZA media

Helikoptere Kiowa Warrior, nakon odluke MORH-a da se nabave baš te letjelice, u SAD-u je 2015. godine dogovorio tadašnji ministar obrane Ante Kotromanović.

Potresen informacijom o padu helikoptera, posebno što je do njega doprla vijest da je u srušenoj letjelici bio sin njegova prisnog suborca i časnika u njegovu zapovjedništvu, Kotromanović je za Slobodnu Dalmaciju izjavio:

- Helikoptere Kiowa koristi ratno zrakoplovstvo velikog broja zemalja iznad kopna i mora i nitko na njih nije imao pritužbe. To su izvanredni helikopteri u svojoj klasi.

Ne vidim smisla danas razglabati i dovoditi u pitanje tehničke i manevarske sposobnosti te letjelice kad su one poznate puno prije nego što je HZR dobio Kiowe.

Duboko sam potresen ovom nesrećom, posebno zbog ljudskih gubitaka. Nadam se da će istraga pokazati što se dogodilo, što je uzrok ovoga tragičnog događaja - rekao je Kotromanović za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:53