OSUMNJIčEN U AFERI AGROKOR

ANTE TODORIĆ VRATIO SE KUĆI, ALI VEĆ ZA NEKOLIKO DANA IDE U LONDON? Izašao iz Škode, progovorio pred novinarima, ali nije otkrio gdje mu je otac

 
 Bruno Konjević / Hanza Media

Stariji sin vlasnika posrnulog koncerna Agrkor Ante Todorić vratio se noćas u Hrvatsku, a nakon što je dao izjavu u prostorijama Državnog odvjetništva u Savskoj, otišao je u Kulmerove dvore.

Ispred svoga doma novinarima je dao kratku izjavu.

- Ja sam došao u Hrvatsku kao što sam obećao. Porekao sam ono što mi se stavlja na teret - kazao je i dodao da više nema komentara. Na pitanje gdje je njegov otac također nije htio odgovoriti već je otišao.

Odvjetnik Fran Olujić kazao je da će njegov klijent vjerojatno par dana provesti s obitelji, a onda se vratiti u London na svoju adresu, a tamo je i zaposlen.

- Tereti ga se za dva kaznena djela - zloupotrebu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave - kazao je Olujić novinarima.

Ne zna gdje su Ivica ni Ivan Todorić, kazao je.

- Nije odgovarao na pitanja DORH-a jer bi to u ovom trenutku bilo neozbiljno s obzirom na opseg istrage.

- U 20 godina rada u Agrokoru je uvijek postupao po zakonu. Ne smatra se krivim i ni od čega ne bježi - rekao je Olujić.

Podsjetimo, u ponedjeljak je u akciji Agrokor uhićeno je 12 čelnih ljudi koncerna protiv kojih je pokrenuta istraga, no pušteni su da se brane sa slobode. Todorića, kojemu je određen istražni zatvor u odsutnosti, i ostale tužiteljstvo sumnjiči za stjecanje nepripadne koristi od preko milijardu kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:33