GRMOJA NAJAVIO

Antikorupcijsko vijeće sutra će saslušati šeficu DORH-a: ‘Pitat ćemo je o pozivima Plenkovića‘

Grmoja se referirao na nedavno priznanje premijera da je, očito nezadovoljan postupanjem DORH-a, nazvao Glavnu državnu odvjetnicu

Zlata Hrvoj Šipek

 Damjan Tadic/Cropix

Javno saslušanje Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek održat će sutra u Saboru pred članovima Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije (kolokvijalno: Antikorupcijsko vijeće). Javno saslušanje čelnice DORH-a sazvano je radi "ispitivanja eventualnog političkog utjecaja na rad Državnog odvjetništva".

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, predsjednik Antikorupcijskog vijeća, objavio je danas kako je Glavna državna odvjetnica potvrdila svoj dolazak na javno saslušanje.

- Moj cilj je neovisan i nepristran DORH koji jednako tretira sve građane Republike Hrvatske neovisno o njihovom političkom položaju, utjecaju ili financijskoj moći. Inicirao sam sazivanje javnog saslušanja Glavne državne odvjetnice na Antikorupcijskom vijeću kako bi Zlata Hrvoj-Šipek odgovorila na pitanja o pozivima predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i mogućem utjecaju na rad DORH-a - kaže Grmoja.

Na pitanje ima li ozbiljne indicije da premijer ili drugi članovi Vlade utječu na rad DORH- i Zlate Hrvoj-Šipek, potpredsjednik Mosta kaže kako je "premijer sam priznao da je zvao Glavnu državnu odvjetnicu oko moguće istrage protiv ministra obrane Marija Banožića".

- Osumnjičenik se sam razotkrio - zaključio je zastupnik Mosta.

Grmoja se referirao na nedavno priznanje premijera Andreja Plenkovića da je, očito nezadovoljan postupanjem DORH-a, nazvao Glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek. Premijer je svoj poziv čelnici DORH-a obrazložio izostankom njihove reakcije na uzastopne javne nastupe predsjednika Republike Zorana Milanovića u kojima je saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića i ministra obrane Marija Banožića optužio za kršenje zakona. Zekanovića je optužio da je primio mito, a Banožića da je kao ministar državne imovine zlouporabio svoj položaj pogodovanjem pojedinim korisnicima državnih prostora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:02