PRAVA DRAMA

‘Antimaskeri‘ u Krapinskim Toplicama upali u školu: Djeca u strahu, spremačica od šoka završila u bolnici...

Iza prosvjeda stoji nezadovoljni otac Kristijan Gaćina koji se buni što njegovo dijete mora nositi masku
Kristijan Gaćina
 Screenshot/zagorje.com

Prva drama odvijala se danas u Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama kad je tridesetak antimaksera ušlo u školu bez najave i ičije dozvole, piše portal Zagorje.com.

„U našu školu upala je skupina ljudi bez maski. Mene su vrijeđali i jedan je čak fizički nasrnuo na mene. Djeca su bila prestrašena i zbunjena, a spremačici je pozlilo od šoka i završila je u bolnici“, ispričao je za Zagorje.com ravnatelj škole Samson Štibohar.

Ravnatelj otkriva kako nije prepoznao nikog od prosvjednika – antimaskera, samo dvoje roditelja njihovih učenika.

„Nasilno su ugurali dječaka bez maske u školu i u razred protivno svim pravilima i uputama. Nijedan od njih nije nosio masku i sve su nas izložili velikom riziku. Riječ je o tome da jedan otac našeg učenika osmog razreda okupio svoje pristaše i doveo ih na nenajavljeni prosvjed koji još traje“, rekao je ravnatelj dodajući kako je on pozvao policiju koja je došla u Krapinske Toplice.

A iza prosvjeda stoji nezadovoljni otac Kristijan Gaćina koji se buni što njegovo dijete mora nositi masku, zbog čega svaki dan dolazi pred školu u koju ne puštaju njegova sina koji odbija nositi masku.

„Osnovna škola zajamčena je našim ustavom. Nijedan zakon ni ustav ne zabranjuje slobodu disanja. Dosta je terora nad našom djecom. Maske van iz škole“, kaže Gaćina.

Školu sada osigurava policija, a neslužbeno se doznaje da je većina njih došla iz Zagreba.

„Čini se da ću i ja završiti na hitnoj od svega što se događalo, a bilo je na rubu incidenta“, kratko je na kraju komentirao ravnatelj, piše portal Zagorje.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. srpanj 2024 13:09