MEĐUNARODNI SIMPOZIJ

Antivakseri i teoretičari zavjere na skupu u Saboru: ‘Znate li što su covid prvoborci Kaić i Ivić izjavili o pojavi hripavca?!‘

‘U Hrvatskoj je izgubljeno veliko povjerenje u struku i tu štetu treba ispraviti‘, kaže Stephen Bartulica

Stephen Bartulica

 Damjan Tadic/Cropix

Međunarodni simpozij „Hrvatska i svijet 2024. poslije pandemijske oluje” u organizaciji Domovinskog pokreta, u petak je u Saboru okupio inozemne paneliste, protivnike mjera protiv korone, na kojem će, tvrde, nakon tri i pol godine znanstvenog jednoumlja iznijeti provjerene činjenice.

Stephen Bartulica (Domovinski pokret) kazao je da se za vrijeme pandemije covid-19 događala neviđena cenzura, ‘nije se mogla čuti druga strana i bilo je mnogo zloupotrebe onih koji su imali interes širiti strah i paniku među ljudima i oni trebaju odgovarati‘. Najnovija vijest je da država Texas u Americi podiže optužnicu protiv Pfizera, izvijestio je.

„Smeta me što je hrvatska Vlada naručila za svaku odraslu osobu i dijete pet doza cjepiva, u visini 200 milijuna eura, uzaludno. Još nisam upoznao roditelja koji žali što nije cijepio svoje dijete tijekom pandemije i netko treba odgovarati što je potrošeno 200 milijuna eura poreznih obveznika”, ocijenio je.

image

Stephen Bartulica, Ryan Cole

Damjan Tadic/Cropix

Na simpoziju ćemo, najavio je, razgovarati i o protokolu koji sprema WHO za buduće zdravstvene krize, u čemu vidimo opasnost da se ponove slične stvari jer su, tvrdi, bez sumnje prekršena ljudska prava. „Ljudi koji su odlučili ne cijepiti se bili su šikanirani i diskriminirani tako da je u Hrvatskoj izgubljeno veliko povjerenje u struku i tu štetu treba ispraviti, za što je potrebna prava rasprava, a Sabor je primjereno i dostojno mjesto za nju”, kazao je.

Premda je organizirao skup, Bartulica ga je samo otvorio i za pola sata napustio simpozij, uz objašnjenje da mora na put u inozemstvo.

Liječnik i član Predsjedništva Domovinskog pokreta Damir Biloglav istaknuo je da su „poznati covid prvoborci Bernard Kaić i Ivo Ivić izjavili jutros, u vezi pojave hripavca, da je glavni i osnovni uzrok tomu što se djeca za vrijeme korone nisu družila, bili u samoizolaciji i nosili maske”.

Isti ljudi, naglasio je, ‘koji su inzistirali na tim mjerama, koji su nas ucjenjivali, prozivali, grdili najgorim riječima i nas koji smo imali hrabrosti nešto reći u vezi tih mjera upućivali na časne sudove Komore liječnika, pri čemu postupak protiv mene još uvijek traje, danas se posipaju pepelom‘.

image

Michael Palmer

Damjan Tadic/Cropix

Priznali su da to što su radili je, ne samo da nije bilo korisno, nego je bilo izrazito štetno. To znači da je za vrijeme covid krize počinjeno puno grešaka, vjerojatno je bilo i nekih dobrih poteza, a sada je vrijeme da raspravimo što smo činili dobro, u čemu smo griješili, ne zato da nekome skidamo glave nego da izvučemo pouke jer nam nitko ne jamči da se sutra nećemo naći u nekoj sličnoj situaciji, naveo je Biloglav.

Lindley: Vrijeme je da Hrvatska kaže ‘ne‘ WHO-u

Liječnica Katarina Lindley založila se da Hrvatska ostane suverena država i neovisna od svih pitanja koja se tiču Svjetske zdravstvene organizacije, a Hrvatski sabor, smatra, ne bi smio dopustiti Europskoj uniji da pregovara o uvjetima međunarodnih ugovora koji će utjecati na građane Hrvatske. Vrijeme je da Hrvatska kaže ‘ne‘ WHO-u, poručila je.

Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je organizirao prosvjede antivaksera i koji predsjeda simpozijem, ustvrdio je da javnost konačno treba čuti ono što je znanost, što je istraženo, a ne propagandu. Nakon tri i pol godine znanstvenog jednoumlja konačno možemo čuti istražene i provjerene činjenice, istaknuo je.

Na simpoziju sudjeluju domaći i inozemni znanstvenici, liječnici i odvjetnici, od Švicarske do SAD-a, koji su u javnosti istupali protiv mjera tijekom pandemije covid-19. Iako su bili pozvani nije se pojavio nitko iz nadležnih državnih institucija, a od saborskih zastupnika na skupu su viđeni Nino Raspudić (Most) i Željko Lenart (HSS).

Uoči skupa sudionike je došao pozdraviti i potpredsjednik Sabora HDZ-ov Željko Reiner.

Tijekom pandemije u Hrvatskoj je od covida umrlo oko 18 tisuća ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:35