PREPREME ZA IZBORE

Anto Đapić: Vraćam se i bit ću nemilosrdan prema HDZ-u

Godinu i pol prošlo je od trenutka kad se povukao s čela stranke i postao njezin počasni predsjednik

ZAGREB - Anto Đapić odlučio se vratiti u aktivnu politiku i već na sljedećim parlamentarnim izborima nosit će listu HSP-a u jednoj izbornoj jedinici.

Važne odluke

Odluku o tome gdje će to biti planira donijeti sam, kao što je, uostalom, i prije bio taj koji je donosio sve važne odluke u stranci.

Godinu i pol prošlo je od trenutka kad se povukao s čela stranke i postao njezin počasni predsjednik, a na svoje mjesto doveo Daniela Srba. Iako će i danas čvrsto stati uz svoga nasljednika te biranim riječima govoriti o njemu, činjenica da se odlučio vratiti u aktivnu politiku sama po sebi sugerira da u HSP-u nisu zadovoljni rejtingom i položajem stranke jer se očekivalo da će Đapićevim sklanjanjem s liderske pozicije to biti izraženije.

Nema veze sa Srbom

- Ne, ova odluka nema veze s Danielom, koji se pokazao kao čovjek čvrstih stavova i jakih živaca.

Trebalo je malo vremena da se i stranka na njega navikne, no sad je to već na zavidnoj razini i zadovoljni smo s njim.

Problem je samo u percepciji, a on je bio u medijskoj izolaciji. Što se mene tiče, mogu samo reći da nikad nisam rekao da se definitivno povlačim, niti sam zapravo ikad i izašao iz vrha stranke.

No, prepustio sam frontmensku poziciju i nemam je namjeru ponovno uzimati, nego pomoći svojim iskustvom i znanjem, a u stranci su procijenili da mogu još puno dati - rekao je Đapić.

Fokus interesa

Najavio je da će mu u posebnom fokusu interesa biti HDZ kojemu priprema žestoku kampanju.

‘Vrijeme je da sada HDZ-u za sve vratimo´

- Oni su 2007. godine silan novac upregnuli u rušenje HSP-a i vrijeme je da im vratimo, ali i da razbijemo njihove opetovane pokušaje da nas opet prljavo i podmuklo uklone.

Ja ću ih nemilosrdno razgolićavati i raskrinkavati jer sam jedan od rijetkih izvan HDZ-a koji zna sve o njima. Za HDZ nikad nisu opasne kritike koje dolaze s ljevice, kao one koje dolaze od nas - rekao je Đapić koji za svoju kampanju priprema i knjigu u kojoj će objaviti svoja viđenja nekih političkih događaja u kojima je sudjelovao u proteklih više od 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 01:09