OSTAJE ODVJETNIK

ANTO NOBILO OPOVRGNUO DA ŽELI BITI PREDSJEDNIK REPUBLIKE 'Možete li zamisliti mene da se grlim s nogometašima znojnima u svlačionici?'

 
Anto Nobilo
 Matija Đanješić / CROPIX

Zagrebački odvjetnik Anto Nobilo poručio je u srijedu kako "bar za sada" ne ide u utrku za predsjednika republike te ostaje odvjetnikom.

"Nakon izlaska članka jučer u Nacionalu to me svi pitaju i mogu dati čvrstu izjavu, tako da nacija može odahnuti: razmislio sam i ne idem u utrku, bar za sada", kazao je Nobilo u RTL Direktu komentirajući najavu tog tjednika o njegovoj predsjedničkoj kandidaturi.

Potvrdio je međutim kako je na tu temu "imao neke razgovore s ljudima s lijevo-liberalnog krila". "To je trebalo ostati kao privatni razgovor, ali kakva je ulica, izašlo je to negdje, novinari Nacionala su čuli, došli, pitali me. Ja sam priznao da sam razgovarao, ali i da je to sve. Nakon toga, osim što sam malo ipak razmislio, nikakvu radnju nisam poduzeo. Dakle, ostajem odvjetnik", poručio je Nobilo.

Dodao je, međutim, kako ima ideje kako bi trebalo radikalno promijeniti hrvatski ustroj kako bi "od jedne stranačke, partijske države mogli stvoriti državu vladavine prava".

Sa svojim razmišljanjima, kaže, nije na tragu razmišljanja predsjedničkog kandidata Mislava Kolakušića. "Ja razmišljam o konkretnim zakonskim formama, ne o revoluciji, ne o diktaturi i poslanicima u saboru koji svakih 10 sekundi dižu ruke da glasaju za neki zakon. Dakle, sve to se ne može napraviti s pozicije predsjednika. Nažalost, posljednja predsjednica je estradizirala tu funkciju, a prije toga po Ustavu predsjednik nije imao Bog zna kakve ovlasti. Prema tome, možete li zamisliti mene da se grlim s nogometašima znojnima u svlačionici", pitao je Nobilo. Dodao je kako sebe ne bi mogao zamisliti u toj funkciji.

"S te funkcije ništa bitno u Hrvatskoj se ne bi moglo promijeniti. Stoga, nema smisla ulaziti u takvu trku", zaključio je Nobilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 07:59