REAKCIJA MINISTRA

'ANTUNOVIĆ NE ODLAZI JER JE KRŠIO ZAKON, NEGO ZBOG POSLOVNIH REZULTATA' Vrdoljak o ostavci čelnog čovjeka Plinacra

Zagreb, 160113.Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i generalni direktor Gazprom Exporta Alexsander Medvedev sastali su se u ministarstvu gospodarstva u Vukovarskoj ulici i razgovarali o plinskom poslovanju.Na fotografiji: Alexsander Medvedev i Ivan Vrdoljak.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

Mladen Antunović ne odlazi zato što je uradio nešto mimo zakona, nego zato što rezultati nisu zadovoljavajući, kratko je danas komentirao ostavku čelnog čovjeka Plinacra ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak .

Vrdoljak je istakao da revidirano izvješće Plinacra za 2012. godinu pokazuje da vlast u nekim dijelovima može, a u nekim ne može biti zadovoljna poslovanjem tog javnog poduzeća.

ZAPOŠLJAVAO KADROVE PO POLITIČKOM KLJUČU Predsjednik uprave Plinacroa dao ostavku!

„Ja osobno nisam zadovoljan dijelom oko investicija. Odgovornosti je svjestan i predsjednik Uparve Plinacra Mladen Antunović, koji je podnio ostavku. To je odgovoran potez“, ocijenio je Vrdoljak.

Dodao je kako nije bio zadovoljan ni funkcioniranjem Uprave Plinacra, koja „nije funkcionirala kako je trebalo“. Vrdoljak je i inače Upravu od pet članova ocijenio prevelikom, te je najavio da će se vjerojatno ići na smanjenje broja njenih članova, o čemu bi se uskoro trebala očitovati Vlada.

Plinacro je nedavno našao u fokusu javnosti, nakon što je premijer upozorio da dio državnih monopola, među kojima je i Plinacro, novac rasipaju na oglašavanje u medijima. Niz skandala u Plinacru nastavljen je objavama o angažiranju odvjetničkog društva u kojem je partnerica i Ivana Saucha, supruga šefa premijerova kabineta Tomislava Sauche, kao i spoznajama o zapošljavanju supruga ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš.

Unatoč tome, Vrdoljak je danas ostao ustrajan u tvrdnjama kako Antunović nije učinio protuzakonito. Naglasio je i kako njegova ostavka nema veze sa zapošljavanjima u tom javnom poduzeću, već isključivo s poslovnim rezultatima.

„Rezultati su osnovni motiv za ocjenu uspješnosti rada Uprave“, zaključio je Vrdoljak.

Vrdoljak: 'Ja i dalje ne vidim da se mi koalicijski svađamo'

Vrdoljak je i danas opovrgnuo tvrdnje o unutarkoalicijskim sukobima. Ako javnost to tako vidi, istakao je, onda je njena percepcija drukčija od stvarnog stanja stvari.

„Ja i dalje ne vidim da se mi koalicijski svađamo“, poručio je ministar gospodarstva iz HNS-ove kvote. ( A. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:47