PISALA NA FEJSU

Antunović: Nikoga se ne bojim jer nemam putra na glavi

SDP-ova zastupnica vjerojatno je aludirala na nedavnu objavu medija da je tijekom svog vođenja MORH-a pokušala SAD-u prodati ruski raketni sustav S-300
 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - SDP-ova zastupnica Željka Antunović na svom je Facebook profilu objavila kako 'se nikog ne boji jer nema putra na glavi' vjerojatno aludirajući na nedavnu objavu medija da je tijekom svog vođenja MORH-a pokušala SAD-u prodati ruski raketni sustav S-300 .

- Volim jake i hrabre. Nikog se ne bojim jer nemam putra na glavi. Žalim slabiće i kukavice - napisala je Antunović na Facebooku.

Podsjetimo, Antunović se našla u središtu pažnje hrvatske javnosti nakon što je iščitavanjem tajnih diplomatskih dokumenata, koje je objavio WikiLeaks, postalo jasno da je tijekom svojeg mandata kao ministrica obrane Sjedinjenim Američkim Državama željela prodati raketni sustav S-300 .

Ovdje pročitajte sve o aferi WikiLeaks

Nabavljen 1995. sustav nikada nije bio operativan. Četiri kontejnera s projektilima prvi su put bili prikazani na vojnom mimohodu u Zagrebu, nekoliko mjeseci prije akcije Oluja.

Amerikanci su imali veliku želju nabaviti spornu sustav jer su njime željeli dodatno testirati i ocjeniti novu generaciju svojih borbenih zrakoplova.

Antunović je petak bila reagirala na medijske napise tvrdnjom da je samo ' čuvala hrvatske nacionalne interese '.

- Taj je sustav, što je vrlo dobro poznato hrvatskoj javnosti, bio ilegalno nabavljen i je njegovo posjedovanje predstavljalo velik problem kako za Hrvatsku tako i za Vladu - objasnila je Antunović.

Dodaje i kako se raketnim sustavom i u tijeku njezina mandata i dalje pokušavalo ilegalno manipulirati što je ona spriječila.

- Zaštitila sam naoružanje, a do kraja mandata isto sam učinila i s ključnim interesima RH - napominje.

Međutim, Antunović je priznala kako ne zna što se dogodilo s naoružanjem nakon dolaska HDZ-a na vlast.

- Da je oružje prodano tijekom Račanove vlade sigurno bi se znalo što se dogodilo s njime. Ovako ćete morati pitati aktualnu vlast - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:32