SVE JE DOGOVORENO

Anušić: Kadrovska križaljka između HDZ-a i DP-a je gotova. Bartuličin prijedlog? Prihvatljiv mi je

Dodaje i da nema potrebe za komuniciranje putem medija te da s DP-om razgovaraju uz međusobno uvažavanje

Ivan Anušić

 Damir Krajac/Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u utorak, ne otkrivajući detalje, da je kadrovska križaljka između HDZ-a i Domovinskog pokreta završena te bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove vlade i konstituiranje prve sjednice Sabora dogovorene.

"U ovom trenutku o svemu se razgovara. Ključne stvari koje su bile bitne za koaliciju, za suradnju su dogovorene", kazao je Anušić koji je sudjelovao na obilježavanju Dana Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman".

Ne želeći otkrivati imena, istaknuo je da je kadrovska križaljka gotova, a imena će, kaže, objaviti premijer.

"Uglavnom, manje-više bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove buduće vlade i konstituiranje prve sjednice sabora su dogovorene", naglasio je.

Tvrdi da nema ultimatuma i "onoga što se voli reći - ako to ne bude, mi nećemo".

"Koalicija podrazumijeva obje strane koje se moraju dogovoriti, biti razumne u tim razgovorima, naravno uvažiti određene zahtjeve obje strane i temeljem toga složiti zajedničku vladu koja će imati program, koji će imati interes za Hrvatsku i hrvatski narod. To je ključno", rekao je Anušić.

Prihvatljiv mu je prijedlog Stephena Bartulice da se otvori muzej kojim bi se odala počast žrtvama komunističkih zločina, a o prijedlogu DP-a da se preispita sve u vezi pandemije covida-19, Anušić rekao je da je stvar dogovora.

"Sve ove nijanse koje ste spomenuli, one su stvar dogovora i pregovora, razgovora koji će trajati sve ovo vrijeme dok budemo obnašali dužnost zajedničke koalicijske vlade. To nisu stvari koje su toliko ključne i bitne da bi se stavile u koalicijski sporazum, to su stvari koje će se redom i nekim redovnim funkcioniranjem rješavati jedno po jedno", istaknuo je.

Dodaje i da nema potrebe za komuniciranje putem medija te da s DP-om razgovaraju uz međusobno uvažavanje.

"I kad govorim o onome što je gospodin Bartulica tražio to nije nikakav problem i naravno mi se s njim slažemo i to će se tako i učiniti i napraviti", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. srpanj 2024 07:34