ČLAN TIMA

ANUŠIĆ NAKON SASTANKA S PLENKOVIĆEM 'Ekipirali smo se za unutarstranačke izbore, a tijekom idućih 10 dana stižu imena kandidata za određene funkcije'

 
Ivan Anušić
 Vlado Kos / CROPIX

Nakon sastanka s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem u Zagrebu, osječko-baranjski župan Ivan Anušić kratko je u utorak poslijepodne odgovarao na pitanja novinara. On je ranije u izjavi za Jutarnji već potvrdio da će biti kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a ili za poziciju potpredsjednika HDZ-a, a valja podsjetiti i da je bio na čelu izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

- Razgovarali smo o unutarstranačkim izborima, ekipirali smo se, a na idućoj sjednici Predsjedništva stranke će se raspisati izbori. Tada kreću imena i prezimena onih koji će se kandidirati, od Plenkovića do potpredsjednika i ostalih ljudi. Nismo sada došli do tog popisa, ali bit će gotov u idućih desetak dana - rekao je Anušić.

Na pitanje o šansama kandidata iz "alternativne opcije" Kovača, Stiera i Penave, Anušić je rekao da nije isključeno da će i netko od njih proći na tim izborima.

- Govorimo o paketu od 6 ljudi, dakle predsjednik, zamjenik predsjednika i četiri potpredsjednika, i vjerojatno će tu ući i netko od konkurentske ekipe. No, siguran sam da će se zadržati razina normalnog odnosa i razgovora. Ne bi trebalo biti nikakvih soliranja i istupa koji bi naštetili stranci - rekao je.

Iz Slavonije dolaze dva jaka kandidata na unutarstranačkim izborima - vi i Penava. Hoće li to biti velika bitka u Slavoniji što se tiče HDZ-a? - bilo je iduće pitanje.

- Ne bi trebalo tako biti, naša borba unutar HDZ-a bi prvenstveno trebala biti za interese Hrvatske, te Slavonije i Baranje. Nas dvojica, ja i Penava, dolazimo s istoka Hrvatske, on je kandidat za zamjenika Kovaču, a ja ću biti u najužem timu Plenkovića. Nitko pojedinačno nije bitan, niti sama stranka, bitna je država koju treba razvijati i to je konačni cilj bavljenja politikom - rekao je Anušić.

Dojam je da Plenković bira tim tako da uzima ljude vezane uz Domovinski rat, bliže domoljubnoj desnoj opciji. Da li vi tako na to gledate? - pitala je na kraju novinarka.

- Pa ne, i ministri Krstičević i Medved, zapovjednici u ratu, su od samog početka članovi Vlade Andreja Plenkovića. Mislim da tim nije okrenut previše lijevo ili desno, nego se u timu predstavljaju mladi i iskusni ljudi, iz svih područja, a ključno je to da nemaju "prtljagu" - zaključio je Anušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:32