‘IDEMO SAD RADITI‘

Anušića pitali je li Tramišak smijenjena zbog Žalac: ‘Ne znam, pretpostavljam da nije. Stvar je gotova‘

Dodao je da nikad nije trenutak za radikalne aktivnosti, te kako je to zadnja opcija

Ivan Anušić

 Marko Mrkonjic/Cropix

Nakon sjednice Predsjedništava HDZ-a RTL-ova novinarka razgovarala je s potpredsjednikom stranke Ivanom Anušićem koji se javno usprotivio smjeni ministrice Tramišak. Potvrdio je da je njena smjena bila tema i na sjednici.

Na pitanje je li premijer Andrej Plenković pojasnio na sjednici zašto njena smjena, odgovorio je: "Razgovarali smo o okolnostima odluke i, kao što je rekao novinarima, izgubio je u nju povjerenje. Zašto, ne znam. To mora premijer reći".

Nije direktno htio odgovoriti je li u stranci rekao prave razloge, ali je potvrdio da je predsjedništvo skoro jednoglasno usvojilo odluku o njenoj smjeni, a da je klub koalicijskih partnera to je potvrdio. "To je gotova stvar. Idemo dalje raditi", rekao je.

Na pitanje, ima li to veze s Gabrijelom Žalac i tvrtkom Omega software, odgovorio je: "Ne znam, stvarno ne znam. To je slučaj na pravosuđu, podignuta je optužnica. Hoće li imati sudski epilog i je li to povezano s tim, pretpostavljam da nije. Tu informaciju, vjerujete, nema puno ljudi, ako se radi o istražnim radnjama, ako nisu za javnost, a možda nisu niti poznati svima koji bi onda mogli odgovoriti na pitanje."

Nastavio je da nije reterirao u odnosu na premijera, da je zadržao stav. "Rekao sam i premijeru kad smo razgovarali o prestanku mandata ministrice i da se s time ne slažem. Rekao sam da ću poštivati njegovu odluku, ali ću glasovati protiv njene smjene. To sam i napravio", odgovorio je Anušić.

Dodao je da nikad nije trenutak za radikalne aktivnosti, te kako je to zadnja opcija, javlja RTL.

"Ja sam rekao da sam stvarao stranku, iz pepela je podigli, 2014. preuzeo organizaciju koja je stabilna, niže ogromne uspjehe u izbornim ciklusima i u organizaciji same stranke", rekao je potpredsjednik HDZ-a i dodao da će se Tramišak u Saboru ponašati kao svi ostali iz HDZ-a, unutar redova zajednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:35