TEŠKI UVJETI ZA RAD

APEL SOCIJALNIH RADNIKA 'Primamo prijetnje, neki korisnici ne pridržavaju se mjera i govore da ih držimo u zatočeništvu'

 Tom Dubravec / Ilustracija / CROPIX

Socijalni radnik Antun Ilijaš se u ime Komore socijalnih radnika otvorenim pismom obratio medijima. Kako prenosi N1, iz Komore socijalnih radnika poslali su dopis ministru unutarnijh poslova Davoru Božinoviću, Stožeru civilne zaštite te Ministarstvu unutarnjih poslova.

- Prethodnih nekoliko dana zaprimili smo veći broj obavijesti od članova ove Komore, a koji su zaposleni u domovima za starije osobe u različitim dijelovima Republike Hrvatske o optužbama i prijetnjama koje primaju od članova obitelji i drugih bliskih osoba korisnika domova za starije osobe. Osim toga, prijetnje su im upućene i od strane samih korisnika domova.

Pokretni korisnici žele izlaziti nesmetano van, a članovi obitelji ili drugi bližnji žele dolaziti u posjete u prostorije domova unatoč jasnim uputama Vašeg stožera te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Socijalne radnike i druge djelatnike domova optužuje se da korisnike smještaja u domovima za starije osobe drže u zatočeništvu. Vama i nama je jasno kako socijalni radnici i drugi djelatnici domova za starije odgovorno obavljaju svoj posao, pridržavajući se uputa Stožera i MDOMSP-a i to samo s jednim ciljem: zaštita života i zdravlja korisnika, osoba starije životne dobi, koji su najugroženija skupina u pogledu zaraze COVID-19 virusom - navodi se u pismu medijima Komore socijalnih radnika, prenosi N1.

Iz Komore nadalje mole da se svim građanima i korisnicima svih domova koji skrbe o starijim osobama naglasit iznimna važnost pridržavanje mjera Stožera i Ministarstva u pogledu skrbi za starije osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:58