IGOR PETERNEL

‘Apeliramo da se za žičaru osiguraju posebne karte i popusti. Holding? Netransparentno i loše odrađeno‘

Dodaje da se posebni popusti moraju osigurati za umirovljenike, osobe s invaliditetom te sve ugrožene skupine kojima bi Sljeme na taj način bilo dostupnije

Igor Peternel

 Vanesa Pandzic/Cropix

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Igor Peternel (DP) apelirao je u četvrtak na gradonačelnika Tomislava Tomaševića da prilikom određivanja cijene karata za novu žičaru vodi računa o djeci, umirovljenicima, osobama s invaliditetom te ugroženim skupinama.

"Apeliramo da se kod određivanja cijene vodi računa o posebnim popustima za djecu po dobnim skupinama i organizirane ture djece. Posebno bi trebalo voditi računa, ako se želi promovirati Sljeme kao skijašku destinaciju, da se vežu cijene u paketu sa ski kartama", rekao je Peternel novinarima u Gradskoj skupštini.

Dodaje da se posebni popusti moraju osigurati za umirovljenike, osobe s invaliditetom te sve ugrožene skupine kojima bi Sljeme na taj način bilo dostupnije.

Komentirajući najavu predsjednika SSSH-a Mladena Novosela da će njihovi sindikati u Zagrebačkom holdingu, koji predstavljaju oko 2000 radnika Holdinga, prekinuti socijalni dijalog s Upravom o višku zaposlenih u Holdingu, Peternel je ustvrdio kako "Uprava Holdinga koja je došla izvana nema pregled situacije pa popise viška kadrova provode isti oni koji su kadrovirali u vrijeme bivšeg gradonačelnika".

To je vrlo netransparentno i loše odrađeno, na ovaj način nema potporu nas kao stranke, a vidimo nema potporu ni sindikata. Takva su otpuštanja potpuno neprihvatljiva, poručio je Peternel.

Lederer: U sustavu kulture kontinuitet kadrova bivšeg gradonačelnika

Gradska zastupnica DP-a Ana Lederer ustvrdila je da se u zagrebačkoj kulturi događa "kontinuitet kadrova" bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

Pozdravila je imenovanje Snježane Abramović Milković za ravnateljicu Zagrebačkog kazališta mladih, iako je sadašnja vlast u prethodnom mandatu negodovala oko njezina izbora.

"Sada i Dražen Ferenčina treba dobiti potporu za ravnatelja Gavelle, neosporno je taj mandat zaslužio, ali je riječ o kontinuitetu kadrova bivšeg gradonačelnika. Ne prepoznaje se nikakva ideja za sustav kulturnih ustanova i odnosa prema kulturi u Zagrebu", kaže Lederer.

Dodaje da se u vezi kulture u Zagrebu "ne događa ništa", a to samo govori da su gradonačelnik i njegova vlast spori i nesposobni za velike promjene, vidi se to već u prvoj godini.

Najavila je da će DP podržati kontinuitet dobrih ravnatelja koji dobivaju mandat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 06:04