ŠEF KLUBA ZASTUPNIKA SDP-A

ARSEN BAUK O NAJAVI PROSVJEDA U VUKOVARU 'Ako je usmjeren kao pritisak na DORH i sudove, onda to nije opravdano' HNS: 'To će užariti političku scenu'

Arsen Bauk
 Tomislav Krišto / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ocijenio je najavu prosvjeda u Vukovaru gradonačelnika Ivana Penave opravdanim ako time želi skrenuti pozornost na probleme koje imaju građani, ali neopravdanim ako je usmjeren kao pritisak na DORH i sudove.

- Ne znam dovoljno o tome, ali nisam uočio dovoljnu opravdanost ni prethodnih Penavinih akcija, ali dopuštam da tu imam nešto drugačije mišljenje - rekao je Bauk u Saboru.

Ako je prosvjed usmjeren kao pritisak na DORH i sudove, i na politiku da utječe na DORH i sudove, onda on nije opravdan, kaže Bauk, a ako je prosvjed legitiman način da se skrene pozornost na probleme koje ima dio građana, on je opravdan i čini temeljno ustavno pravo.

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić na najave prosvjeda u Vukovaru kaže da je demokratsko pravo svakog građanina i udruga da izražavaju svoj stav o nečemu.

- Osobno mogu razumjeti revolt pojedinaca s punim pravom, ali trebalo bi dozirati izražavanje na takav način, imati mjeru da to ne potiče dodatne podjele, a ima naznaka da bi ovaj prosvjed, ako bi do njega došlo, mogao dodatno užariti političku scenu - ocijenio je

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2023 09:05