‘ŠTO NAS ČEKA?‘

Astrologinja na HRT-u pričala o koroni i potresima: ‘Proizvodi ih magnetizam...‘

‘Možemo li našim gledateljima dati nekakav nagovještaj kakav nas ožujak čeka‘, upitala je Barbara astrologinju
Anđelka Subašić
 Screenshot HRT

U jučerašnjoj HRT-ovoj emisiji 'Kod nas doma' voditeljica Barbara Kolar ugostila je astrologinju Anđelku Subašić s kojom je prvenstveno razgovarala o horoskopu i ljubavi, no dotaknule su se i svakidašnjih zbivanja vezanih uz pandemiju koronavirusa.

- Možemo li našim gledateljima dati nekakav nagovještaj kakav nas ožujak čeka, hoćemo li konačno više prema nekom normalnijem životu? - upitala je Barbara astrologinju, na što joj je ova pomalo nesuvislo odgovorila:

- Pa rekla bih da krajem ožujka ipak se nekako poslaguje... kad su te konstelacije planeta sunčevog sustava u nekakvim teškim kutevima, 90 stupnjeva i tako, jednostavno to je magnetizam i naboj koji doista proizvodi i potrese i ovo i ono, pa tako i na osobnom planu. U drugom dijelu da, ali dio još nije i zapravo bismo trebali biti oprezni malo. To baš nije popularno, sada će me svi napasti, ali to je kao, mi smo još uvijek bolesni svi, bez obzira jesmo li ili nismo, ali smo u hrpi bolesti.

Pa kao poslije bolesti treba ti malo oporavka. Ali od svibnja recimo bi trebalo biti onak', još u ožujku se moramo paziti, bi će dosta i...

Ali masovno cijepljenje u drugoj polovici, u prvoj se nažalost neće događati jer neće biti omogućeno sve skupa, ali u drugoj polovici bude išlo, ako ste na to mislili - odgovorila je Barbari koja joj je natuknula kako će je ponovno kontaktirati za mjesec dana pa će onda provjeriti njezinu astrološku prognozu.

HRT: 'Vjerujemo kako je svakome jasno da mišljenje astrologa nije znanstveno utemeljeno mišljenje'

Nakon objave članka na portalu Jutarnjeg lista, iz HRT-a su poslali priopćenje u kojem su istaknuli kako "stavovi gostiju u emisiji nisu stavovi Hrvatske radiotelevizije".

"Napominjemo kako se radi o mozaičnoj emisiji ležernijeg tona u koju je astrologinja bila pozvana kao gošća kako bi govorila o ljubavi. S obzirom na situaciju, dotakla se i aktualnih tema, no Hrvatska radiotelevizija vjeruje kako je svakome jasno da mišljenje astrologa nije znanstveno utemeljeno mišljenje.

Dodajemo i kako gošća nije iznosila nikakve štetne i opasne stavove koji bi mogli ugroziti život i zdravlje ljudi. Također, stavovi gostiju u emisiji nisu stavovi Hrvatske radiotelevizije", napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:56