PUK'O U ETERU

AUDIO Kerum doživio živčani slom: Najradije bi iša' na selo il' otok di me nik'o ne zna. Briga me za izbore!

 Duje Klarić / CROPIX

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum jutros je za Radio Split iskazao svoje nezadovoljstvo sporim razvojem vlastitog projekta poticane stanogradnje te poteškoćama na koje je naišao.

AUDIO SNIMKU KERUMOVE IZJAVE NA RADIO SPLITU POSLUŠAJTE OVDJE!

- Najradije bi iša' na selo il' otok di me niko ne zna, briga me za izbore i za sve, to me više ništa ne zanima! - rekao je Kerum.

Najveća prepreka njegovog projekta koji je trebao riješiti problem podstanara u Splitu je činjenica da potencijalni kupci moraju dati depozit od 20 tisuća eura kako bi uopće ušli na listu za stanove. Uz to, banke ne žele kreditirati kupce stanova, koje gradi njegov nećak, pa su oni koji žele na taj način dobiti stan, prinuđeni uzimati nenamjenske kredite radi učešća. Također, projekt uopće nema potrebne dozvole i povezan je sa visokim rizikom.

- Ako Mate 'oće kupit stan nek stavi deset 'iljada eura depozita, bogati... - pojasnio je Kerum novinarki Hrvatskog radija Zrinki Srpak.

Osim toga, Kerum vjeruje da ga jedna velika banka namjerno opstruira, no obećao je saznati ime gospođe koja je odgovorna za zastoj, pa će ga i javno obznaniti.

- Pokazalo se 'iljadu puta da sam jedna obična budala. Nešto kažem pa pojidem govno. Ta gospođa, sram je bilo, iz banke, ja ću joj doznati ime i reći ga javno. Ja sam jutros ovdje dobio živčani slom, za dobit papir, gospođo moja, triba se otelit - priznao je Kerum.

Nedugo nakon 'živčanog sloma' splitski se gradonačelnik obratio javnosti putem priopćenja.

- Ovo vam pišem jer želim da shvatite da se s vama politizira i da ne nasjedate političarima koji vas koriste kao oružje protiv mene, obratio se splitski gradonačelnik Željko Kerum priopćenjem kupcima stanova s liste POS-a.

Kupci naime ne žele platiti učešće od 20 posto i potpisivati predugovore o kupnji stanova prije nego se izda građevinska dozvola za zgradu i za pristupnu cestu. Podsjetimo, investitor jeftinih stanova je tvrtka Kila Kerumova nećaka Igora Sapunara.

- Zadnjih nekoliko dana pratim preko medija i gradskih službi situaciju oko gradnje stanova na Kili. Kad vidim sve te objave i priče oko stanova, koju ideju sam ja pokrenuo, odnosno obećao stanove po tisuću eura, pomislim isto kao i vi: "tu je nešto mutno". Ali nije ništa mutno, sve je čisto, zakonito i iznad svega Ijudski i moralno. Krenut ću redom, piše gradonačelnik i nastavlja:

- Kad sam se ja kandidirao za gradonačelnika obećao sam da ću riješiti stanove Ijudima s liste POS-a. Kad sam došao na službu u Grad shvatio sam da sve gradske parcele, na kojima smo mislili graditi te stanove, blokira politika kojoj sam pomrsio račune pobijedivši ih na lokalnim izborima.

Znači, kad sam shvatio da blokiraju sve parcele za gradnju jeftinih stanova našli smo rješenje u firmi "Kila" koja je sklopila ugovor s gradskom firmom "Split gradnja" da vama proda stanove po tisuću eura po metru kvadratnom. Sada ono najvažnije. Zemljište na Kili ima oko 30 tisuća metara kvadratnih. Sama parcela, odnosno zemljište, procijenjeno od sudskog vještaka vrijedi minimalno 10 milijuna eura . Vaše primjedbe na ugovore koje mi je dao direktor 'Split gradnje' Mario Dadić djelomično razumijem i to se odnosi isključivo na garanciju vašeg učešća za kupnju stana.

Sve ostale vaše primjedbe su 'čula-rekla-kazala' i svatko onaj tko ih plasira vama ne želi dobro i da vi dođete do vašeg stana. Zaključak: Vaše učešće mora biti osigurano u vašem financijskom iznosu koji ste platili kao depozit ili kao hipoteka na zemljište na Kili koje vrijedi 10 milijuna eura. To je vaša garancija i ne tražim da mi vjerujete na riječ iako je meni riječ svetinja. Ja ono što sam obećao uvijek sam napravio. Tako će biti i sada - zaključio je Željko Kerum u priopćenju sugrađanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:01