‘CRVENA LISTA‘

Austrija upozorava svoje državljane: ‘Zbog mogućnosti zaraze koronom ne putujte u Hrvatsku!‘

Strahuju da bi povratak njezinih državljana s godišnjeg odmora u Hrvatskoj mogao pojačati širenje koronavirusa na njezinom teritoriju
Rijeka, Kantrida
 Srdjan Vrancic/Cropix

Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova u petak je upozorilo svoje državljane da zbog mogućnosti zaraze koronavirusom ne putuju u Hrvatsku. Ministarstvo je u petak objavilo da će upozorenje vrijediti od 17. kolovoza.

Austrija strahuje da bi povratak njezinih državljana s godišnjeg odmora u Hrvatskoj, koja je u četvrtak zabilježila rekordan broj novozaraženih - 282, mogao pojačati širenje koronavirusa na njezinom teritoriju.

Detalji nove odluke austrijske vlade još se dotjeruju, a tijekom dana će ih iznijeti ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg. Velika smjena turista će se dogoditi ovoga vikenda, piše Die Kleine Zeitung.

U Austriji su u zadnja 24 sata zabilježeno 282 nova slučaja, a velika većina slučajeva su povratnici s godišnjeg odmora iz balkanskih zemalja. Upozorenje kojim se građani odvraćaju od svih putovanja osim neophodnih u Austriji je trenutačno na snazi za 31 zemlju, među kojima su Bugarska, Rumunjska, Portugal, Švedska i kineska pokrajina Hubei.

Mjere vezane za dolazak iz Hrvatske u četvrtak je donijela i Italija koja zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske, a isti dan je o mogućnosti stavljanja Hrvatske na „crvenu“ listu govorio i glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin.

Ministarstvo vanjskih poslova Austrije oglasilo se na Twitteru te izdalo upozorenje za putovanja u Hrvatsku. Preporučuju svojim građanima da se za sva pitanja mogu obratiti veleposlanstvu Austrije u Zagrebu.

- Zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj, najviša razina sigurnosti se uvodi za cijelu zemlju, navodi se u objavi na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:36