ŽESTOKA BLOKADA

Autobus od Trogira do Splita pratili policijski kombiji, dvaput su ga i pretresli: ‘Čuli smo koga su tražili...‘

Je li riječ o nekakvim ilegalnim migrantima ili je sve povezano s večerašnjom utakmicom Hajduka i Dinama, ne znam, kaže jedan putnik

Ilustrativna fotografija

 Nikola Vilić/Ilustracija/CROPIX

Nimalo uobičajenu, a mnogima i neugodnu situaciju, u petak ujutro proživljavali su putnici "Prometova" autobusa na liniji broj 37 koji je vozio iz Trogira prema Splitu.

Gotovo cijelom trasom vozilo javnog prijevoznika bilo je praćeno s dva kombija s interventnim policajcima, a pri završetku vožnje, od splitskog hotela Atrium do završne stanice na terminalu Sukoišan, čak s tri policijske "pratnje". Kako svjedoče neki od putnika, prva pretraga autobusa obavljena je u Kaštel Starom, a druga na iskrcajnoj stanici u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

- Kako se moglo čuti u međusobnim razgovorima policajaca, tražili su neke Poljake, barem su tako govorili. I doista, u jednom dijelu busa bila je grupa momaka koji su govorili poljski. Je li riječ o nekakvim ilegalnim migrantima ili je sve povezano s večerašnjom utakmicom Hajduka i Dinama, ne znam, ali bilo je baš nezgodno i neugodno - rekao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od mlađih putnika iz 37-ice.

Kako se doznaje, dio "Prometovih" putnika izrazio je i negodovanje jer je cijela procedura usporila vožnju, pa su neki od njih i zakasnili u dolasku na školsku nastavu ili druge obveze koje su imali u Splitu, tim više što je, očito po policijskom nalogu, "preskočena" i pretposljednja stanica na Ulici Domovinskog rata, što je mnogima stvorilo dodatnu prepreku u stizanju na odredište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:57