KAOS U PULI

Autom nasrnuo na policajca pa uhićen s nožem, zaradio kaznenu i niz prekršajnih prijava

Policija je 28-godišnjaka kazneno prijavila za prisilu prema službenoj osobi, ali i prekršajno zbog posjedovanja noža
 /Cropix

Iako se maksimalno potrudio i pritom dao sve od sebe da pobjegne policiji kako ne bi bio legitimiran jučer u popodnevnim satima na području Pule, policajci su ipak uspjeli sustići 28-godišnjaka te ga privesti na kriminalističko istraživanje.

Naime, oko 15 sati pulski prometni policajci su oko 15 sati u četvrtak pokušali zaustaviti automobil pulskih oznaka koji je tog trenutka prolazio Cestom prekomorskih brigada. Ti pokušaji bili su uzaludni jer se 28-godišnjak oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policiji te se dao u bijeg po Premanturskoj cesti.

Odvezao se punom brzinom sve do autokampa u Premanturi, a kad mu je policajac prišao s ciljem da utvrdi identitet, 28-godišnjak ga je odlučio spriječiti u obavljanju službene radnje. Kako? Tako što je automobilom krenuo na policijskog službenika koji je, pak, srećom pravovremeno izbjegao nalet vozila skočivši u stranu.

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

- Muškarac je potom nastavio bježati vozilom sve do Ulice Runjačica u Premanturi, gdje se pješice pokušao udaljiti i dalje odbijajući postupiti po izdanim upozorenjima policijskih službenika. Na kraju je uz uporabu sredstava prisile doveden u prostorije policijske postaje.

Muškarac je kod sebe posjedovao nož te se protiv njega uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana - kažu iz PU istarske navodeći da su ga potom uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku.

Njegova daljnja sudbina, pak, ovisi o tužiteljstvu koje će, nakon što ga ispita, odlučiti hoće li za njega od dežurnog suca istrage zatražiti istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:46