LETIO IZ LONDONA

Avion Croatia Airlinesa nije sletio u Zagreb zbog magle, Split otpao zbog potresa, na kraju je završio u - Dubrovniku

Piloti na letu London - Zagrebu nisu bili certificirani za operacije slijetanja u uvjetima smanjene vidljivosti

Ilustracija

 Goran Sebelic/Cropix

Let Croatia Airlinesa koji je krenuo iz Londona prema Zagrebu, suočio se s nizom neočekivanih izazova koji su zahtijevali žurnu promjenu plana leta. Airbus A319 s registracijom 9A-CTL bio je opremljen i spreman za rutinsko putovanje, no vremenski uvjeti na terenu u Zagrebu pokazali su se kao ključni faktor u promjeni odredišta, piše avioradar.net.

Dolaskom u zonu zagrebačke zračne luke, posada leta OU491 obaviještena je o uvjetima smanjene vidljivosti (LVP).

Budući da, prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže avioradar.net, piloti na ovom letu nisu bili certificirani za operacije u ovakvim uvjetima, zrakoplov je morao kružiti u 20:40 po lokalnom vremenu, dok se tražilo alternativno rješenje.

Split, inicijalno alternativno odredište, nije bio prihvatljiv zbog potresa na tom području, koji je zahtijevao dodatne sigurnosne preglede staze. Ova situacija primorala je posadu na dodatnu prilagodbu plana leta.

Konačnom odlukom let je preusmjeren prema Dubrovniku. Ovaj potez, iako izvan uobičajenih okvira, omogućio je sigurno prizemljenje zrakoplova i putnika. Dubrovački aerodrom, spreman i opremljen, uspješno je prihvatio let OU491 u 21:40 po lokalnom vremenu, te su putnici dočekali neočekivani kraj leta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:19