BANROTIRALA IM AGENCIJA

AVION NIKAD NIJE DOŠAO: Sto ruskih turista izbačeno iz pulske zračne luke?

 Goran Sebelić / CROPIX

Odmor za stotinjak ruskih turista u Istri bio je sve samo ne iz bajke. U subotu navečer su, prema pisanju nekih ruskih portala, izbačeni iz pulske zračne luke nakon što po njih nije došao zrakoplov da ih vrati kući. Agencija preko koje su stigli u Hrvatsku - Cherry tour - u međuvremenu je bankrotirala pa jednostavno nije plaćen zrakoplov koji bi došao po njih.

Na pulskom su aerodromu gosti prošli kontrolu putovnica, ali je zatim nastao problem jer po njih nije došao zrakoplov. Budući da se bližila noć, turistima je rečeno da moraju izaći s aerodroma. Nisu im ponuđeni ni hrana ni smještaj. Bili su prepušteni sami sebi. Priča je na koncu sretno završila jer je u Rusiji na sastanku asocijacije ruskih touroperatora i avionske kompanije, kojoj je turoperator ostao dužan, odlučeno da se uputi zrakoplov po turiste, piše Glas Istre .

Na pulskom aerodromu demantiraju da su turiste navečer izbacili na cestu.

- Dio putnika je otišao prespavati u hotel Palmu, a neki su ostali u zračnoj luci i prespavali u glavnom holu, ističe koordinator prometa David Vitasović.

Ruski turisti su, prema pisanju nekih njihovih portala, imali neugodnosti i prije dolaska na aerodrom. Navodno im u nekim istarskim hotelima nisu dopuštali odlazak dok ne plate smještaj koji su oni već ranije platili propaloj agenciji.

Pišu da je hrvatski partner ruskog touroperatora, riječka agencija Solen, zaprijetio gostima da neće moći napustiti Hrvatsku sve dok Cherry tour ne riješi svoje dugove prema njima. U riječkoj agenciji to, međutim, demantiraju. Njihova direktorica Natalia Marčelja tvrdi da ruski gosti nisu imali nikakvih neugodnosti sve do dolaska u Zračnu luku Pula. Za Glas Istre je kazala da je problem bio što nisu imali plaćen avion.

- Morate pitati pulsku zračnu luku zašto izbacuje ljude iz međunarodnog prostora. Mi smo ih doveli do aerodroma i dalje za njih nismo odgovorni, kaže Marčelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:07