Avionu pri sletanju slomio se kotač

DUBROVNIK - Francuski sportski zrakoplov tipa MX-7, proizvođača Maule, registarskih oznaka FG-MRBA doživio je nezgodu prilikom slijetanja na Zračnu luku Dubrovnik u nedjelju oko 11.45 sati, no troje putnika i pilot su prošli bez ikakvih ozljeda.



Naime, prilikom slijetanja u Dubrovnik, na zrakoplovu se slomio lijevi kotač, uslijed čega se opasno nagnuo i oštetio elisu, ali se uspješno zaustavio bez ikakvih tragičnih posljedica. U zrakoplovu četverosjedu nalazili su se pilot i troje putnika, svi francuski državljani, koji, osim pretrpjelog straha, nisu imali nikakvih tjelesnih ozljeda.



Ovi francuski državljani su dio grupe turista koji su se sportskim zrakoplovima iz Francuske uputili na odmor u Tursku, sa zaustavljanjem u nekolicini europskih gradova. U dubrovačku zračnu luku zrakoplov je sletio iz Zadra otkud se uputio u nedjelju ujutro.



Obzirom na veliki promet koji se pogotovo u turističkoj sezoni odvija na Zračnoj luci Dubrovnik, zrakoplov je vrlo brzo prenesen u hangar, a promet je ponovo otvoren sat vremena nakon što je sportski zrakoplov doživio nezgodu koja je, na sreću, prošla bez tragičnih posljedica.



Istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sutra će obaviti očevid ove zrakoplovne nezgode – stoji u priopćenju Marine Halužan iz Ministarstva mora, prometa i razvitka.

Lidija Crnčević/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:44