NEZGODA

Avionu u zračnoj luci Zagreb otkazale kočnice pa se zabio u vozilo na pisti

Radi se o zrakoplovu starom 34 godine koji održava redovitu ‘cargo‘ liniju između Zagreba i Sarajeva. Nije bilo ozlijeđenih osoba

Ilustrativna fotografija

 Goran Sebelic/CROPIX

U ponedjeljak se u međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dogodila nezgoda zrakoplova SAAB 340, registarske oznake HA-TAD, Fleet Air Internationala.

Kako je objavio AvioRadar, teretni zrakoplov na letu RAC9001 iz Sarajeva za Zagreb sletio je na stazu 04 zagrebačke zračne luke u 19 sati po lokalnom vremenu te je istu napustio preko rulnice "C" i nastavio prema zapadnoj stajanci, točnije parking poziciji W4.

Prema informacijama kojima raspolaže AvioRadar, zrakoplovu su otkazale kočnice te je udario u tzv. "Follow Me" vozilo i zaustavio se ispred teretnog terminala zračne luke. Prema nepotvrđenim informacijama, zrakoplovu je iscurilo hidraulično ulje na rulnici "C". U nezgodi nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala šteta nije poznata.

Radi se o zrakoplovu starom 34 godine koji održava redovitu "cargo" liniju između Zagreba i Sarajeva.

Kako je za AvioRadar potvrdio glavni istražitelj zrakoplovnih nessreća Danko Petrin, događaj je prijavljen Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu te postupaju po proceduri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:53