JEZIVO UPOZORENJE

‘Avlona je logor, ćelija bez prozora, a ono što će policija u zatvoru učiniti Boysima - isto su učinili i meni...‘

O tome što očekuje hrvatske huligane govorila je nekadašnja košarkašica koja je osam godina boravila po grčkim zatvorima

Privođenje Dinamovih huligana

 Yiannis Panagopoulos/Afp

Prema izvještajima grčkih medija, Dinamovi huligani koji su u pritvoru bit će smješteni u 16 različitih zatvora.

Osmorica hrvatskih državljana bit će prebačeni u zatvor u Avloni, dok će šestorica završiti u Koridalosu. Preostalih 27 uhićenih, kojima je određen istražni pritvor, bit će raspoređeni po 14 različitih zatvorskih jedinica.

Gošća "Pulsa Srbije" koja je govorila o uvjetima ovih zatvora je Olivera Ćirković, nekadašnja srpska košarkašica, kriminalka, članica grupe Pink Panther koja je osam godina boravila po grčkim zatvorima.

- Avlona i Volos su dva maloljetnička zatvora, Avlona je nešto blaži, ali Volos je hard varijanta. Maloljetnik u Grčkoj, znači do 21 godine, a ne 18 kao kod nas. Smatrala sam da je maloljetnički zatvor lakši od muškog, naprotiv, u svojoj knjizi ga opisujem kao logor. Oni su 23 sata zatvoreni u grupnim sobama u kojima nema prozora, postoje samo rezovi sa rešetkama - rekla je Ćirković, pa nastavila:

- Onih 6 Hrvata koji su odvedeni u Koridalos bit će im bukvalno Hollywood, taj zatvor je ništa u odnosu na ono što će doživjeti u Volosu. Njihovo pravosuđe je čak i oštrije prema maloljetnicima, što uopće nije normalno, čak ni u muškom zatvoru niste zatvoreni 23 sata kao ovdje.

Potom je rekla da će policija morati u početku da "pazi" na Hrvate, ali ne zbog Srba, već zbog animoziteta koji gaje grčki zatvorenici.

- Čula sam da će ih odvajati u grupe, a to su i s mojom grupom radili i to čine kada su ljuti, a cilj toga nije da vas zaštite od nekoga, nego da vam bude što teže, odnosno da nemate u blizini nikog svog. Naravno, u početku će malo paziti na njih, ali to zbog animoziteta grčkih zatvorenika, a ne srpskih.

Moram reći da su Grci kao zatvorenici, ali i narod, prilično temperamentni, odnosno vole praviti buku i vikati, ali nemaju fazu kada to pređe u agresiju, pa da bi krenuli s s obračunavanjem, kazala je Ćirković, piše Kurir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 21:43