RUSKI AMBASADOR

AZIMOV O DOLASKU PUTINA U HRVATSKU, VAŽNIM SASTANCIMA U SOČIJU I ČETVRTFINALU SP-a 'Domoljub sam, ali moram biti objektivan... Mislim da ste jači'

 
Anvar Azimov
 Davor Pongracic / HANZA MEDIA

Veleposlanik Rusije u Zagrebu Anvar Azimov nije oduševljen činjenicom da će se u subotu Hrvatska i Rusija boriti za polufinale Svjetskog prvenstva. Kaže da se nadao da će se njegove dvije omiljene reprezentacije sastati u - finalu! Na kraju ništa od toga, ždrijeb je bio neumoljiv pa će Azimov u utakmici uživati osam dana prije finala. A kako će završiti, tko će pobijediti?

- Domoljub sam i trebao bih reći Rusija. No, moram biti objektivan, mislim da je hrvatska reprezentacija jača - rekao je Azimov za RTL Danas.

Spektakl u Sočiju mogao bi biti koristan i s političke strane jer bi se vrlo lako moglo dogoditi da na utakmicu stigne politički vrh obiju država. Međutim, još uvijek nema potvrde da će u Soči stići Vladimir Putin, ali ni s druge strane još se ne zna tko dolazi - predsjednica ili premijer ili oboje ili nitko. Još se ranije moglo čuti da će Kolinda Grabar-Kitarović ići na osminu finala SP-a, a da će Andrej Plenković ići na četvrtfinale ukoliko se Hrvatska tamo plasira. Ako je suditi po riječima Azimova, gotovo je sigurno da će u Sočiju biti prisutna cijela svita.

- Veslim se Sočiju i novom sastanku naših predsjednika. Tko god dođe u Soči, predsjednik ili premijer, na marginama toga održat će se sastanak s vašom predsjednicom...

A što je s posjetom Vladimira Putina Hrvatskoj? Azimov kaže da se još ništa ne zna...

- Za sada još uvijek nema ni odgovora na predsjedničin poziv Putinu u Hrvatsku. Taj posjet je svakako u cilju moga predsjednika. Još ne znam kada će doći, ali jednoga dana će sigurno doći. On voli vašu zemlju.

Za kraj je Azimov prokomentirao 'hladni rat' na Twitteru usred Hrvatske. Podsjetimo, američki veleposlanik u Zagrebu Robert Kohorst sinoć je nakon pobjede natuknuo da će svim srcem navijati za Hrvatsku protiv Rusije, a već nakon nekoliko minuta uslijedio je odgovor s ruske strane.

- Hoće li SAD možda još platiti LNG, pomoći Agrokoru ili ukinuti vize za Hrvate? - pisalo je na Facebooku neko vrijeme prije nego što je objava uklonjena.

Za taj mini-incident Azimov je okrivio svog mlađeg kolegu.

- Mislim da moj mlađi kolega nije bio u pravu. Moramo poštivati mišljenje veleposlanika. Imam veliko poštovanje prema njemu. Ukoliko navija za Hrvatsku, to mogu samo pozdraviti zato što Rusija želi sve najbolje vašoj reprezentaciji. Što god SAD čine u Hrvatskoj i, ako je to u interesu Hrvatske, Rusija to može samo pozdraviti - zaključio je Azimov za RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:35