BIVŠI RUSKI AMBASADOR

Azimov potresen tužnom viješću iz Zagreba: ‘Iskreno tugujem zbog smrti mog brata Milana Bandića‘

‘Smatram da je potrebno jedan od središnjih zagrebačkih trgova nazvati njegovim imenom i podići spomenik slavnom sinu grada Zagreba‘
Milan Bandić i Anvar Azimov
 Bruno Konjevic/Cropix

Bivši ruski veleposlanik Anvar Azimov izrazio je sućut Jeleni Pavičić Vukičević u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

- Iskreno tugujem zbog prerane smrti mog dragog prijatelja i brata Milana Bandića, izvanrednog sina hrvatskog naroda, istinske legende Zagreba, koji je svojim nesebičnim radom proslavio Zagreb i cijelu Hrvatsku.

Smatram da je potrebno jedan od središnjih zagrebačkih trgova nazvati njegovim imenom i podići spomenik slavnom sinu grada Zagreba i hrvatskog naroda.

Dubuko tugujem, plačem i u ovim teškim za Vas vremenama sam u mislima s Vama.

Svaku godinu smo slavili zajedno rođendan s g. Milanom Bandićem, te za sad moram ja slaviti ga i za mog omiljenog i dragog Milana.

Izražavam iskrene sućut udovici, gospođi Vesni, poručio je Azimov.

Podsjetimo, bivši ruski veleposlanik i zagrebački gradonačelnik često su se družili i zajedno radili na projektima. U Zagrebu su otkrili biste ruskom astronautu Juriju Gagarinu i ruskom pjesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu, a često su surađivali i oko organizacije raznih kulturnih događaja.

Azimov je svojevremeno Bandića nazvao glavnim motorom razvoja odnosa Hrvatske i Rusije, a zagrebački gradonačelnik čak je dobio orden od ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:55