ODLIČNE VIJESTI

BA znatno pojačava letove prema Hrvatskoj, dovodi nam turiste koji slove kao odlični potrošači

Linija London Heathrow-Pula od 1. kolovoza će se odvijati svakog utorka i subote
British Airways Airbus A320
 Ed Brown/Alamy/Alamy/Profimedia

Otkako u Hrvatsku mogu stizati bez obveze da se po povratku kuće samoizoliraju na period od četrnaest dana, na Jadran su od 14. srpnja počeli pristizati prvi čarteri s britanskim turistima. Uglavnom pristižu u splitsku i dubrovačku zračnu luku odakle se dalje upućuju na svoje konačne destinacije.

Prema podacima koje su nam dostavili iz Hrvatske turističke zajednice, u ovom trenutku u našoj zemlji boravi 3400 britanskih turista, što je priličan pad u odnosu na isti period prošle godine, ali je ipak pohvalno da nam i ovi turisti stižu u vrijeme epidemije koronavirusa.

- Jače promotivne aktivnosti na britanskom tržištu započeli smo u onom trenutku kad nas je Velika Britanija stavila na takozvanu zelenu listu 10. srpnja, što znači da turisti iz te zemlje po povratku svojim kućama neće morati u dvotjednu karantenu. Od sredine srpnja krenuo je jači aviopromet s tog tržišta s obzirom na to da su s prometovanjem krenule aviolinije, i to primjerice Jet2-a koji pokreće 12 direktnih linija iz Velike Britanije prema Dubrovniku, Splitu i Puli - poručili su nam iz Hrvatske turističke zajednice.

Usporedbe radi, s 1. srpnjem u našoj je zemlji boravilo sve skupa 700 turista iz Velike Britanije, a 6. srpnja statistika je bilježila nešto više, njih 1200. Naravno, to su poražavajuće brojke u odnosu na 2018. kad je Hrvatsku kroz period od 12 mjeseci posjetilo 821 tisuća Britanaca koji su ovdje napravili 4,2 milijuna noćenja i predstavljali rastuće tržište.

Osim u Hrvatsku, čarteri s Britancima ovih su dana počeli pristizati i u Tursku te ostale destinacije, a istraživanja pokazuju kako su, s obzirom na prilično lošu epidemiološku situaciju u njihovoj zemlji, prilično skeptični prema čistoći u hotelima. Kako ovih dana prenosi američki traveldailynews.com, 42 posto turista iz Velike Britanije koji putuju nakon lockdowna, koji je bio proglašen u prvom valu pandemije koronavirusa, obavezno sami očiste hotelsku sobu prije uporabe, a prije korištenja svakako provjere čistoću plahti, čaša, daljinskih upravljača, telefona i prekidača za svjetlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:51