AFERA KAMIONI

Bačić mi je rekao: Kad zoveš Eurokamion, snizi cijenu

Svjedokinja tvrdi da je na kolegiju pomoćnik ministra izvijestio da je kupnja kamiona dogovorena
zagreb,270600ojdana zuzul,jack michael petri(mpri), paul cook(predstavnik parlamentarne skupine nato-a i sdlavko kulicfoto : kristina fazinic
 Kristina Fazinić/CROPIX

ZAGREB - Novo povjerenstvo za postupak izravne nagodbe za kupnju kamiona nikad se nije sastalo. Ja sam zapisnik sa sastanka potpisala naknadno, ne znam točno kada. Ne bih to učinila da sam smatrala da u njemu ima nešto nezakonito. Mislim da su ostali članovi povjerenstva već bili potpisani kada sam ga ja dobila.

Smatrala sam da su se oni tako dogovorili i da je to u redu. Tek kasnije sam saznala da se povjerenstvo nikad nije sastalo - izjavila je danas na Županijskom sudu svjedokinja Ojdana Žužul na suđenju bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovu pomoćniku Ivi Bačiću . Na izravan upit je li na bilo koji način sudjelovala u radu tog “drugog” povjerenstva, bivša načelnica Službe za ugovaranje i nabavu u MORH-u dala je jasan odgovor.

- Nakon što je dogovoreno da se od tvrtke Eurokamion kupe Ivecovi kamioni, bili smo na kolegiju kod pomoćnika Bačića koji nas je izvijestio da je kupnja dogovorena, on mi je dao nalog da nazovem gospodina iz Eurokamiona i smanjim cijenu za tri posto, kako bi imali dovoljno sredstava - naglasila je Žužul, napominjući da Rončeviću nikad nije rekla da je ponuda Eurokamiona najpovoljnija. Svjedokinja nije znala pojasniti kako se formulacija o izravnim pregovorima s više ponuđača pretvorila u izravne pregovore s Eurokamionom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 06:55