ISKORAK U HRVATSKOJ

Bačić o Vučićevim porukama nakon proslave Oluje: ‘Ne želim nikome docirati, međutim...‘

Mislim da poruke koje smo dobili iz Srbije ne doprinose tom zajedništvu, rekao je Bačić
Branko Bačić
 Denis Jerkovic/Cropix

Saborski zastupnik Branko Bačić ocijenio je kako najnovije poruke iz Srbije, u kojima se zapostavlja politika pomirbe i razumijevanja, koju je Hrvatska pokazala na 25. obljetnici Oluje, ne doprinose zajedništvu.

"Na posljednjoj obljetnica Oluje pokazali smo da smo napravili jedan iskorak u Hrvatskoj i da provodimo politiku uključivanja, pomirbe i razumijevanja jedni drugih", rekao je Bačić i dodao kako je očekivao da će taj potez, taj korak hrvatske politike pratiti i (pozitivni) odgovori sa srpske strane.

No očito, istaknuo je, to nije slučaj.

"Mislim da poruke koje smo dobili iz Srbije ne doprinose tom zajedništvu," rekao je Bačić novinarima u Metkoviću gdje kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nazoči Martonu lađa.

Ne želim nikome docirati, niti što će oni raditi, međutim zbog dobrosusjedskih odnosa, a onda i šire, zbog boljega stanja na cijelom ovom prostoru bilo bi dobro da nađemo ovakvog sugovornika i na drugoj strani, poručio je Bačić.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je nakon nedavne proslave 25. godišnjice Oluje izjavio kako je Oluja bila najveće etničko čišćenje nakon Drugoga svjetskog rata te je zamjerio vodstvu srpske manjine u Hrvatskoj što je svečanosti u Kninu nazočio i potpredsjednik hrvatske Vlade iz reda srpske nacionalne manjine Boris Milošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. siječanj 2022 08:28