NOVI PROBLEMI ZA HDZ

Bačić o Zulimovu uhićenju: ‘Znate koja je pozicija HDZ-a, to je nulta stopa tolerancije na korupciju‘

Nije mi jasno kako su svi detalji koji ga terete već u javnosti. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati, dodao je

Vinko Zulim

 Bozidar Vukicevic/CROPIX

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić komentirao je uhićenje stranačkog kolege Vinka Zulima, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i dugogodišnjeg načelnika Općine Seget.

Rekao je da je tijekom sastanka vladajuće koalicije vidio da je objavljena vijest o tome te da su ga iznenadili detalji koji su objavljeni s obzirom na to da bi istraga trebala biti tajna, prenosi N1.

“Znate koja je pozicija HDZ-a, to je nulta stopa tolerancije na korupciju. S druge strane, ono što je važno je puna neovisnost o radu tijela progona, policije, DORH-a, USKOK-a i sudbene vlasti”, poručio je Bačić pa dodao:

“Koliko sam uspio iščitati, radi se o djelu od prije tri, četiri godine. U međuvremenu je Zulim bio saborski zastupnik, više nije. Nije mi jasno kako su svi detalji koji ga terete već u javnosti. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati. Svaki put želim naglasiti potpunu neovisnost DORH-a i USKOK-a”.

Podsjetimo, djelatnici PNUSKOK-a u utorak su uhitili bivšeg načelnika općine Seget Donji i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Vinka Zulima zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

Navodno se radi o sredstvima za reprezentaciju za Zulimove privatne ručkove i večere u vrijeme dok je bio načelnik općine iznad Trogira, piše N1.

Protiv Zulima je, inače, i splitsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog prijetnji novinaru Slobodne Dalmacije, i to od 20. siječnja ove godine telefonskim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 03:08