NAKON SKUPA U SPLITU

Bačić odgovorio Vanđeliću: Na moj i na račun HDZ-a traži malo medijske pozornosti

Bačić je naglasio da je Hrvatska u osam proteklih godina bolja i uređenija država, jer je ‘grade srcem i znanjem‘

Zrinka Mužinić Bikić, Andrej Plenković, Branko Bačić i Tomislav Šuta

 Josko Ponoš/Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić (HDZ) rekao je u subotu da ga je razveselilo što je na predizbornom skupu HDZ- a, koji je održan u petak u Splitu, bilo puno mladih i branitelja koji su ih podržali.

Bačić je naglasio da je Hrvatska u osam proteklih godina bolja i uređenija država, jer je ‘grade srcem i znanjem‘, da su posebno koncentrirani na jug Hrvatske gdje razvijaju velike projekte, te je uvjeren da će u 9. i 10. izbornoj jedinici ostvariti sjajan rezultat.

- Jučerašnji dan je pokazao snagu HDZ- a i povjerenje koje imamo od sugrađana. Naš skup je još jednom dokaz da smo u Dalmaciji kući kao nitko drugi. Tu najsnažniji, građani nam ovdje konstantno daju povjerenje, a tako će biti i u srijedu, 17. travnja kada očekujemo da ćemo ostvariti odličan rezultat i nastaviti treći mandat, poručio je Bačić.

Predsjednik splitskog HDZ- a Tomislav Šuta je ustvrdio da su na skupu dokazali svoju snagu i zajedništvo što je najbitnije, ali i emociju koja je zavladala Splitom. Poručio je da kao stranka nude stabilnost, razvoj, sigurnost i međunarodni ugled, te da vjeruje kako će se povjerenje građana prema njima pokazati na izborima i da će HDZ pobijediti.

Bačić o kaznenoj prijavi zbog ‘afere kampovi‘: Vanđelić traži malo medijske pozornosti na moj i račun HDZ-a

Za kaznenu prijavu koju je protiv njega DORH- u u petak podnio predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić zbog ‘afere kampovi‘, Bačić je rekao da ‘osim pokušaja pridobivanja medijske pozornosti na račun HDZ- a i njega osobno nema drugo što za reći‘.

- Riječ je o osobi koja je iz obnove Zagreba izašla prije nego što je u nju ušla, pa, prema tome tu drugih komentara nemam. U izbornoj kampanji tri dana pred izbore kada su političke stranke neprepoznatljive na političkom tržištu i kada vas nitko ne primjećuje u javnosti onda se pokušava dobiti mrvicu medijske pozornosti napadom na one koji su najjači i koji su se dokazali, pa i u obnovi, rekao je Bačić.

Na pitanje novinara kako u HDZ-u gledaju na činjenicu da je tijekom sinoćnjeg skupa HDZ-a na Gatu sv. Nikole zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević zvao policiju zbog narušavanja javnog reda i mira župan, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je odgovorio ne zna je li to bila njegova procjena ili egzaktno mjerenje buke. Nastavio je da kao stariji kolega mlađem poručuje da prestane biti alat u rukama loših ljudi koji su trgovinom sebi već osigurali pozicije u Zagrebu.

- Doći će svibanj 2025. i vjerojatno je siguran da više neće biti na toj poziciji, ali gradom treba prošetati uzdignute glave, treba se sretati s ljudima i građanima bez obzira na kojem mjestu i poziciji bio, dodao je Boban.

Šuta je pak dodao da mu se čini da su dogradonačelniku možda himna i ostale domoljubne pjesme bile previše glasne i da ‘jednostavno čovjek to ne voli‘. Još je rekao da je to što je napravljeno presedan i vraćanje u vremena protiv kojih su se hrvatski branitelji borili te dodao da su Ivošević i Puljak zloupotrijebili svoj položaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:22