ŠEF KLUBA HDZ-a

Bačić oprezan o Kolindi i Milanoviću u New Yorku: ‘Pričekajmo da se vrate i sami daju odgovore‘

Šef HDZ-ovog saborskog kluba dao je kratku izjavu nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća
Branko Bačić
 Vojko Basic/Cropix

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kazao je u ponedjeljak da u načelu podržava kontinuitet u međunarodnoj politici Hrvatske komentirajući zajednički put hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i bivše predsjednice Kolinde Grabara Kitarović u SAD.

„Ja u načelu podržavam da službena politika i aktualni predsjednik Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović, kada je u pitanju vanjska politika, imaju jednak stav i to je dobro za Hrvatsku, pogotovo ako je tema odnos prema Bosni i Hercegovini i položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini”, izjavio je Bačić nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

„U načelu pozdravljam da se o važnim političkim pitanjima, prije svega o međunarodnoj politici, postoji kontinuitet u radu bivše predsjednice i sadašnjeg predsjednika”, dodao je.

Napomenuo je da će se detalji o službenom putu Milanovića te ulozi i nastupu Grabar Kitarović znati kada se vrate iz Amerike.

"O tome ćemo znati više po njihovom povratku iz Amerike i onda će vjerojatno dati odgovor oboje", kaže.

„Za sada, ono što znam znam iz medija, da je predsjednik Zoran Milanović pozvao svoj prethodnicu Kolindu Grabara Kitarović na zajedničko sudjelovanje tijekom njegova službenog posjeta Općoj skupštini UN”, kazao je Bačić

Bačić pritom nije želio ulaziti u ocjenu rada predsjednika Milanovića, ali je podsjetio na njegov odnos sa Grabar Kitarović dok je ona bila predsjednica, a on premijer.

„Tu je često puta bilo neslaganja i nerazumijevanja. Ako danas Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović imaju iste stavove, u tome ne vidim išta suspektno”, ustvrdio je.

Informaciju o tome da je Ivan Penava i službeno postao član Domovinskog Bačić je ocijenio očekivanom s obzirom na sve što je Penava govorio i zastupao u proteklih mjesec dana. „A o tome hoće li se kandidirati za predsjednika DP-a, to će se izjasniti on" , dodao je.

Stranačka tijela HDZ-a raspravljala su na sjednici o svim aktualnim političkim temama, ovotjednoj sjednici Sabora, radu Vlade, aktivnostima Stožera civilne zaštite, te aktivnostima u sklopu obnove od potresa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:10