PREDSJEDNIK KLUBA HDZ-A

BAČIĆ 'U pripremi su i nove mjere koje će biti okrenute građanima i tu će se nastojati olakšati pozicije onima koji su najviše pogođeni'

Branko Bačić
 Luka Gerlanc / CROPIX

Predsjednik HDZ-ovog Kluba saborskih zastupnika Branko Bačić kazao je za RTL da će mjere koje će sutra biti usvojene u Saboru balans između brige i zaštite zdravlja sugrađana, ali i zdravlja gospodarstva.

- Jasno da nam je prioritet zdravlje naših sugrađana i time smo došli do mjera koje su podržali naši sugrađani, ali i poduzetnici - kazao je Bačić.

- U pripremi su i nove mjere koje će biti okrenute građanima i tu će se nastojati olakšati pozicije onima koji su najviše pogođeni pri čemu je bilo govora o izmjenama Ovršnog zakona čime bi se pomoglo našim sugrađanima koji su prije ove krize imali problema i nastojat će se njima izaći ususret - nagovijestio je Bačić.

Što se tiče oporbenih prijedloga mjera, koje će na red doći kasnije, a zbog čega oporba negoduje, Bačić je podsjetio da je sutrašnje glasovanje plod dogovora predsjednika Sabora i potpredsjednika iz redova oporbe i nije riječ o ničem novom.

- Ocjenjujemo da su ove mjere na određeni način dobile punu podršku i da je s njima potrebno što prije izići - istaknuo je Bačić.

- Raspravit će se i te mjere, a onda ćemo nakon Uskrsa vidjeti je li neka od tih mjera na tragu onoga što mislimo da treba pomoći građanima - naglasio je Bačić podcrtavši da Vlada brine o zaštiti zdravlja građana, ali i gospodarstva.

Proglašenje izvanrednog stanja i dalje smatra nepotrebnim.

- Mislim da jesu posebne okolnosti, ali ovo nije izvanredno stanje – kada sve državne institucije i razine vlasti funkcioniraju nije vrijeme za proglašenje izvanrednog stanja - kazao je Bačić za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:12