PREDSJEDNIK KLUBA HDZ-a

Bačić: Vlada se odlično nosi s koronavirusom i migrantskom krizom

Branko Bačić
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Branko Bačić (HDZ) ocijenio je u srijedu da se Vlada za sada odlično nosi s dvije krize s kojima je suočena međunarodna zajednica - onom oko koronavirusa i migrantskom krizom.

"Naša Vlada se s obje krize, za sada, jako, jako odlično nosi", odgovorio je Bačić oporbenim zastupnicima koji su apostrofirali aktualnu migrantsku krizu i opasnosti koje nosi Hrvatskoj i Europi.

Bačić: Marakeški sporazum nije pravno obvezujući

Ocjenu "za sada" objasnio je činjenicom kako nitko nema spoznaju kakve razmjere mogu dosegnuti obje krize.

Bačić se u raspravama na slobodnu temu referirao na spominjanje Marakeškog sporazuma, naglašavajući kako se taj dokument odnosi na legalne mirgracije, pa je njegovo spominjanje u kontekstu nezakonitih migracija promašeno.

Taj sporazum za Hrvatsku, ali i ostale države koje su ga potpisale, nije pravno obvezujući, odgovorio je Bačić Hrvoju Zekanoviću (Hrvatski suverenisti), koji je podsjetio da je Hrvatska prije godinu i pol potpisala taj dokument, pri čemu se premijer Andrej Plenković podsmjehivao njemu i suverenistima jer su demonstrirali protiv sporazuma, te govorio da za Hrvatsku nema stvarne opasnosti od migrantske krize.

Danas se nešto promijenilo u Plenkovićevoj politici, rekao je Zekanović navodeći kako su se, "jer to odgovara Bruxellesu", svi europski vlastodršci sjatili na grčko-tursku granicu da bi ukazali na taj veliki problem.

Zekanović: Plenković isključivo sluša diktat Bruxellesa

Ustvrdio je pritom kako Plenković nema neke nove spoznaje, nego i ovoga puta isključivo sluša diktat Bruxellesa. "U onom trenutku kad Bruxellesu ne odgovaraju migracije, neće odgovarati ni njemu niti Vladi, kada odgovaraju Bruxellesu, Angeli Merkel i ekipi, migracije će odgovarati i hrvatskoj Vladi", rekao je.

Bačić uzvraća kako je važno da je Hrvatska članica EU-a, jer sada aktivno radi na smirivanju odnosa između Turske, Sirije, pa i Rusije, te pomaže Grčkoj da zaustavi ulaz nezakonitih migranata.

Ivan Pernar tvrdi da istina o "migrantskoj invaziji" izlazi na vidjelo unatoč "svim medijskim lažima".

Postalo je svima jasno da golema većina ljudi koji žele ilegalno prijeći granicu pripada u kategoriju vojno sposobnih muškaraca iz Pakistana, Bangladeša i Maroka, gdje trenutno nema rata, kaže Pernar tvrdeći kako je cilj te "invazije" zamijeniti stanovnike Europe drugim narodima.

U mnogim zemljama Europe migranti već čine većinu u gradskim četvrtima ili cijelim gradovima, kazao je Pernar.

Milorad Pupovac (SDSS) izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji su hrvatski mediji popratili događaje na subotnjoj nogometnoj utakmici između Dinama i Rijeke.

Maras: Zagreb ima novaca da škole i vrtiće opremi higijenskim potrepštinama

"U 60. minuti utakmice velika grupa navijača, nakon što je manifestirala svoju privrženost nacionalnim osjećajima, počela je veličati NDH poklicima 'živjela NDH'. Samo dva medija pustila su informaciju o tome, ne kao glavnu, nego kao sporednu činjenicu u sklopu rezultata te utakmice", rekao je Pupovac.

Gordan Maras (SDP) poručio je kako Zagreb, s proračunom od 10 milijardi kuna, ima dovoljno novca da škole i vrtiće opremi higijenskim potrepštinama, ne samo zbog koronavirusa.

Izjavu gradonačelnika Milana Bandića da djeca, ako nema sapuna, trebaju ruke prati lugom, odnosno pepelom, nazvao je "bizarnom, blesavom i opasnom", te poručio da treba pritisnuti Gradsku upravu da opremi škole i investira u higijenske potrepštine u školama i vrtićima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:19