KULTURNO DOBRO

Bajamonti 5: Koristimo samo dio terase i nismo postavili nadstrešnicu

 Duje Klarić / CROPIX

Nastavlja se tajnovitost oko toga tko je na terasu na Trgu Republike 2 u Splitu, zgradi koja gleda na Prokurative i zaštićeno je kulturno dobro, postavio nadstrešnicu te sagradio zid bez dozvole i uvjeta konzervatora.

Naime, konzervatori će prijavu poslati upisanom vlasniku, a to su Grad Split, RH i drugi. Jučer su nam se javili iz hotela Bajamonti 5, luxury & history te tvrde da oni nisu postavili spornu terasu, niti su je zagradili za svoje potrebe. Koriste jedan dio terase, uz druge sustanare zgrade. “U cijelosti je netočan navod, koji je izašao u novinama Slobodna Dalmacija, da je vlasnik stana u potkrovlju na adresi Trg Republike 2 u Splitu prisvojio zajedničku terasu za svoje goste.

Naime, prijašnji vlasnik stana, od kojeg smo kupili stan, ishodio je 2011. suglasnost svih suvlasnika ove zgrade kojim mu isti ustupaju pravo korištenja dijela terase na krovištu zgrade u površini 61,20 m2. Ne radi se ni o kakvoj uzurpaciji niti prisvajanju terase kao zajedničkog dijela zgrade za sebe, već o pravu korištenja dijela terase”, stoji u dopisu hotela.

Prilikom kupnje stana prijašnji vlasnik je novom ustupio pravo korištenja terase.

“Vlasnik stana u potkrovlju na dijelu terase s ustupljenim pravom korištenja nije dao izgraditi niti postaviti bilo kakvu konstrukciju”, ističu. U međuvremenu je uklonjen dio nadstrešnice koji je bio vidljiv s trga, a tko ju je postavio, kao što smo pisali, konzervatorska služba u Splitu ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:09