OPORBI UNATOČ

Bajić ostaje na čelu Državnog odvjetništva

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Mladenu Bajiću osiguran je još jedan mandat na čelu Državnog odvjetništva . Sabor je danas sa 83 glasa za, 34 protiv i jednim suzdržanim ( Goran Beus Richemberg HNS) podržao prijedlog Vlade da Bajić i treći put odnosno još četiri godine bude glavni državni odvjetnik.

Za Bajića su bili zastupnici vladajuće koalicije, protiv još četiri njegove godine je najveća oporbena stranka iako je Bajić postao državni odvjetnik upravo u mandatu SDP-ove Vlade.

SDP-ovci su tvrdili kako Bajić ne može dalje obnašati dužnost glavnog državnog odvjetnika jer radi po diktatu HDZ-ove vlasti zbog čega ima nedodirljivih od kaznenog progona. Bajića su čak prozvali Stand Baić jer na stand by u ladicama drži neke kaznene prijave. Hrvatskoj, smatraju, treba netko protiv Eliotta Nessa tko se beskompromisno i sa puno žara bori protiv korupcije i kriminala.

I HDSSB je jasno ustao protiv Bajića jer smatraju da je postao “solidan političar” te su ga pozvali da se učlani u političku stranku umjesto što vodi DORH.

Bajića danas nije bilo u Saboru , a prisegu će položiti pred Predsjednikom sabora, ali tek 25.travnja budući da tada istječe aktualni mandat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:05