PUT U KLAGENFURT

Bajić u Austriji dobio vrijedne informacije o aferi Hypo banke

Istrage o Hypu vode se i u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori te Njemačkoj
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Izaslanstvo DORH-a na čelu s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem sastalo se danas u Klagenfurtu s predstavnicima tamošnjeg tužiteljstva vezano za slučaj Hypo Alpe Adria Banke.

Bajić i njegovi zamjenici sastali su se s austrijskim tužiteljima kako bi razmijenili najnovije podatke dobivene tijekom predistražnih postupaka koji se zbog sumnjivog poslovanja Hypo banke vode od njezine prinudne nacionalizacije koncem prošle godine.

DORH je izdao kratko priopćenje u kojemu se navodi da su predstavnici DORH-a bili na radnom sastanku u Klagenfurtu s austrijskim tužiteljima koji rade u predmetu Hypo banke.

“Razmotrena je dosadašnja suradnja i međusobna pravna pomoć u vezi s postupcima koji se vode povodom utvrđenih nezakonitosti u poslovanju bivših odgovornih osoba u Hypo banci te je dosadašnja suradnja ocijenjena dobrom. Također su dogovoreni daljnji pravci suradnje, posebno u svezi razmjene dokumentacije i pružanju međusobne pravne pomoći”, stoji u priopćenju DORH-a.

Osim u Austriji i Hrvatskoj, istrage vezane za poslovanje Hypo banke vodi se i u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori kao i u Njemačkoj, gdje su pod posebnim povećalom tamošnjeg policijsko-tužiteljskog tima okolnosti pod kojima je 2007. godine Bavarska zemaljska banka preuzela većinski udio u Hypo grupi.

Do sada je u aferi Hypo banke uhićen samo bivši predsjednik Uprave, Wolfgang Kulterer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 06:01