OPTIMISTIČNE BROJKE

Bajs: Imamo 350 tisuća više turista nego u istom razdoblju prošle godine

Zadar, 180710.Ministar turizma Damir Bajs danas je restoranu "Konoba Bepo", u Turistickom naselju "Zaton", odrzao sastanak s predstavnicima Kamping udruzenja Hrvatske.Tom je prilikom obisao apartmansko naselje,kamp i plazu jednog od najvecih hrvatskih turistickih naselja.Na fotografiji :Frane Skoblar dir. turistickog naselja i ministar Damir Bajs.Foto : Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

ZADAR - Trend dolaska gostiju u posljednja tri vikenda mogao bi do kraja sezone nadoknaditi minus iz predsezone. U trećem vikendu srpnja u Hrvatskoj boravi oko 350 tisuća turista više nego u istom razdoblju prošle godine, rekao je ministar turizma Damir Bajs prilikom posjete turističkog naselja Zaton pored Zadra, kojem je Hrvatskla turistička zajednica prošlog mjeseca uručila Godišnju turističku nagradu "Antun Štifanić" za 2009. godinu.

- Kamping turizam ove sezone u cijeloj Europi pada između 10 i 20 posto, a u Hrvatskoj bilježi rast za 3,7 posto u odnosu na prošlu godinu. U kampingu je dosad ostvareno 30 posto ukupnih noćenja tako da do kraja sezone očekujemo još bolje rezultate - rekao je ministar Bajs

Tijekom obilaska novoređenih dijelova apartmanskog naselja i kampa ministar se susreo sa slovenskom obitelji Kokol iz Velenja koja ljetuje u TN Zaton preko petnaest godina. Ministra Bajsa zanimalo je kako su gosti zadovoljni smještajem i ponudom jednog od najboljih autokampova na Jadranu te kako se boravak gostiju u njemu može podići na višu razinu.

To nam je kao stalnim gostima jako drago vidjeti jer znamo da se naš potrošeni novac ulaže u nešto od čega i mi imamo koristi, odgovorio je suprug Joža ministru koji se u društvu predsjednika uprave Turisthotela, inače vlasnika TN Zaton, udobno smjestio za obiteljski stol ispred kamp kućice te, poput novinara, nastavio s pitanjima za goste iz Slovenije. Što vam nedostaje i što može biti bolje, zanimalo je nadalje ministra Bajsa.

- Hm, pa imamo sve što nam treba – iskreno je kazao Joža na hrvatskome. - Možda, ipak, jedan mali vlakić koji bi kružno obilazio kamp kako bi gosti iz viših redova od mora morali što manje pješačiti, snašao se Joža dok je njegova atraktivna supruga Saša razgovor pratila sa širokim osmjehom. Ministra je također zanimalo je li im smještaj u kampu skup s obzirom da dnevni najam parcele košta 70 eura. Joža Kokol je rekao da im cijene nisu toliko visoke.

Incidenata sa srpskim gostima nema više od incidenata s gostima iz drugih državljana

Ministar je komentirao najnoviju "preporuku" beogradskog dnevnika Press svojim sugrađanima da zbog učestalih incidenata ne odlaze na odmor na zadarsko i šibensko područje. - Ta preporuka nema opravdanja jer incidenata sa srpskim gostima nema više od incidenata s gostima i državljanima drugih zemalja. Osim toga, u svim tim slučajevima intervenirala je policija što znači da je pravna država reagirala. Mi smo uložili i još ćemo ulagati u animaciju srpskog tržišta te im kao ministar turizma mogu poručiti da bez ikakvog straha dođu Hrvatsku i na zadarsko i šibensko područje. (Ivica Nevešćanin)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:56