FINE MRTVE DJEVOJKE

Bandić: 'Da, naložio sam uklanjanje plakata za predstavu. Moram voditi računa da se ne vrijeđaju vjernici'

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je potvrdio da je naložio povlačenje plakata za predstavu "Fine mrtve djevojke" Gradskog dramskog kazališta "Gavella" napominjući da kao gradonačelnik mora voditi računa o tome da se ne vrijeđaju ničiji vjerski osjećaji.

"Gradonačelnik mora voditi računa da se ne vrijeđaju vjerski osjećaji i zato sam reagirao", odgovorio je Bandić na upit novinara je li on odredio da se plakati povuku iz upotrebe.

"Svi moramo živjeti jedni pored drugih, u toleranciji. Moramo tolerirati jedni druge, to je suština demokracije", kazao je i dodao kako je u zaštiti vjerskih osjećaja reagirao kao odgovoran čovjek i kao gradonačelnik.

Naglasio je da će, osim što je reagirao na "Gavelline" plakate, reagirati i na druge plakate ako budu vrijeđali nekog drugog i neku manjinsku skupinu. "Gradonačelnik sam svih građana", poručio je Bandić.

Plakati za predstavu "Fine mrtve djevojke" kazališta "Gavella", nakon javnog pritiska nekoliko vjerskih udruga i portala, te izravnog naloga gradonačelnika Milana Bandića povučeni su iz upotrebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:09