AFERA ŠTANDOVI

BANDIĆ I LOVRIĆ NISU SE POJAVILI NA NASTAVKU SUĐENJA Direktor Plavog radija: 'Udruga 'U ime obitelji' nam nikad nije platila emitiranja promo spota'

Zdenka Palac i Milan Bandić
 Ranko Šuvar / CROPIX

Jutros u 9 sati u zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, pročelniku Ivici Lovriću i Zdenki Palac, direktorici Tržnica Zagreb za "aferu štandovi".

Sudsko vijeće danas je pozvalo osmero svjedoka, ali će biti ispitano njih šest pred vijećem kojem predsjedava sudac Zdravko Majerović.

-------------------------------------

NOVO 9:20 Nakon Majhera u sudnicu je pozvan Dragutin Gradečak, koji je u vrijeme kampanje "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" bio je direktor Radia Kaj, a sada je umirovljenik. Na pitanje što zna o sudskom postupku rekao je da zna ono što je prošao dok je trajala istraga i razgovori na MUP-u.

- Kadse pripremala kampanja, mi smo je doživjeli kao i svaku drugu - kao komercijalni posao. Moji ljudi komunicirali su s udrugom "U ime obitelji", i ispostavili smo im ponudu. Emitirali smo 40-ak radijskih spotova i nakon toga smo ispostavili fakturu - rekao je Gradečak.

Trošak emitiranja bio je između 3.000 i 5.000 kuna i bio je podmiren od strane udruge koja ga je i naručila. Gradečak je u sudnici bio manje od pet minuta.

Danas se, inače, na suđenju nisu pojavili Bandić i Lovrić, a u sudnici je samo trećeoptužena Zdenka Palac.

Nakon Gradečaka svjedočio je Franjo Gregurić, formalno direktor programa Radio Kaja, a stvarno je radio u prodaji i marketingu. Ponovio je ono što je rekao istražiteljima.

- Jednog dana nazvao me Miro Laco, pročelnik gradonačelnika Milana Bandića, pitati jesmo li zainteresirani za oglašavanje vezano za kampanju prikupljanja potpisa. Ja sam mu rekao da smo mi komercijalni radio i da smo zainteresirani te da mu naručitelj pošalje narudžbu, a nakon toga ćemo kontaktirati s njima i dogovoriti uvjete oglašavanja.

-------------------------------------

9:00 "Ja sam direktor tvrtke Plavi radio Soundset grupe i emitirali smo spotove za kampanju "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom", rekao je Josip Majher i dodao da ga je vezano za emitiranje jednog radijskog spota nazvao Miro Laco, pročelnik Ureda gradonačelnika Miliana Bandića. Spot mu je dostavljen na email.

Zamjenik ravnatelja USKOK-a Sven Mišković pitao ga je sjeća li se koliki su bili troškovi emitiranja spota.

- Troškovi su bili 8.000 kuna, a račun sam ispostavio udruzi 'U ime obitelji', jer kad sam pitao Miru Lacu tko će platiti račun, on je rekao da će ga platiti udruga. Taj račun nam nikad nije podmiren - rekao je Majher koji je svjedočenje završio za manje od deset minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:29