UZVRATILI PLENKOVIĆU

BANDIĆ 'Ja sam kriv i za Kolindin poraz. Drag mi je Platon, ali istina mi je još draća' RASPUDIĆ 'Nikada im nisam spominjao ni žene ni djecu'

Milan Bandić, Nino Raspudić
 Boris Kovacev, Damir Krajac / CROPIX

Nakon što je premijer Andrej Plenković rekao da sumnja da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zbog izjava o potresu u Zagrebu na nadolazećim izborima prijeći prag te da je neovisni kandidat na izbornoj listi Mosta Nino Raspudić licemjer, i Bandić i Raspudić uzvratili su predsjedniku HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske, piše RTL televizija.

"Ja sam kriv i za poraz Grabar-Kitarović na izborima. Hvala lijepa. Drag mi je Platon, ali istina mi je još draža", rekao je Bandić.

Podsjećamo, Plenković je u intervjuu za RTL rekao da je njegova Vlada osigurala novac za popravak oštećenja na domovima koji su najgore stradali u potresu koji je 22. ožujka pogodio Zagreb.

"Zamjerio mi se. Problemi nisu bili zbog mene ili HDZ-a već Grada Zagreba i Ministarstva graditeljstva. Tek nakon mog angažmana smo uključili sve koji mogu dati svoj doprinos. Potom smo došli do teksta koji je u javnom savjetovanju i takav tekst mora proći javno savjetovanje. Ono što si ne bih mogao pustiti kao premijer jest pustiti zakon zbog kojeg bi me optužili da sam nekome pogodovao", rekao je Plenković.

Raspudić je pak rekao da on u svojim kolumnama u kojima se doticao Plenkovića i donedavnog predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića nikada nije spominjao njihove supruge i djecu. "Nikada im nisam spominjao ni žene ni djecu. Ono što želim istaknuti, Jandroković je umiljato dijete četiri političke mame, Sanader, Kosora, Karamarko, a četvrta mama je Andrej Plenković", rekao je Raspudić.

Podsjećamo, Raspudić je tijekom gostovanja u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2" rekao da će se kandidirati u onoj izbornoj jedinici u kojoj će biti Jandroković jer ga, kako je rekao, "lovi". Jandroković je na to putem Facebooka odgovorio: "Nisam gledao. Bio sam kod kćeri na ručku. Naime, imam troje djece... s istom ženom."

Plenković je potom u ponedjeljak komentirao Jandrokovićevu reakciju: "Nisam ja primijetio da gospodin, dok je bio u poziciji van politike i kritike, da je štedio bilo koga u politici pa pretpostavljam da neće valjda prvi dan zaplakati ako dobije neki odgovor. Pročitajte što je pisao o Jandrokoviću i meni, kad to vidite, onda ćete znati o čemu govorim. Riječ je o licemjerstvu, to je bit Jandrokovićeve poruke."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:43