PLANOVI ZG GRADONAČELNIKA

BANDIĆ NAJAVIO 'NOVA UGLEDNA IZNENAĐENJA' U SVOM KLUBU I NOVI ZAHTJEV ZA VLADU Želi da status majke odgojiteljice bude priznat u cijeloj Hrvatskoj

 Damjan Tadić / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik najavio je novinarima idući prijedlog koji će uputiti Vladi. Nakon što mu je prošao prijedlog o besplatnim udžbenicima, Milan Bandić očekuje da status majke odgojiteljice bude priznat u cijeloj Hrvatskoj, piše Dnevnik.hr.

- Nama je trebalo 12 godina u Zagrebu da obrnemo trend više rođenih nego umrlih i sada to godinu i pol demonstriramo. Ako u Hrvatskoj to krenemo od iduće godine, a vjerujem da hoćemo, jer ću sve svoje saborske snage i snagu u Saboru iskoristiti da u tome uspijemo, trebat će nam 8 do 10 godina da taj trend obrnemo. Svaki živi organizam, pa i država, počiva na tri stupa. To su ljudi, to je demografija, obrazovanje, rad i zapošljavanje - rekao je.

Nezaposlene Zagrepčanke koje su dosad zatražile status majki odgojiteljica, ostvaruju iznos od 65 posto prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba.

Odgovorio je i na upit novinara hoće li tražiti rekonstrukciju Vlade s obzirom na to da njegov saborski klub sada ima već 12 zastupnika.

- Stranka rada i solidarnosti inizistirat će na projektima, a ne foteljama - rekao je za HRT i najavio još prelazaka u svoj klub:

- Znate li zašto ja nisam govorio o broju šesnaest? Pa nemojte me podcjenjivati, bit će toga i puno više. Mogu vam najaviti i prije Nove godine i poslije Nove godine bit će još uglednih iznenađenja na tom tragu. Mi nikoga nećemo odbiti i nikoga ne snubimo, za nikime ne trčimo, ali zajedno smo jači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:41