KOALICIJA

BANDIĆ NAPAO KOSORA I PUPOVCA 'To su pikzibneri! Oni ne prijete praznom puškom nego niti nemaju puške da bi mogli prijetiti'

 
Milan Bandić
 CROPIX

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić ne doživljava ozbiljno prijetnje HSLS-a i Darinka Kosora da će izaći iz vladajuće koalicije na nacionalnoj razini ako će HDZ raditi Bandiću ustupke oko izmjena zagrebačkoga GUP-a.

Bandić je na konferenciji za novinare u povodu prelaska dva vijećnika u Gradskom vijeću Oroslavja u redove njegove stranke na novinarsko pitanje o prijetnjama HSLS-a uzvratio kako će iz vladajuće koalicije "zadnji izaći Pupovac i Kosor".

- Oni ne prijete praznom puškom nego niti nemaju puške da bi mogli prijetiti - slikovit je bio Bandić nazvavši tu dvojicu političara "pikzibnerima". Ustvrdio je kako je njegov klub zastupnika drugi po snazi u koaliciji, a surađuje na projektima od interesa građana.

Na uporna novinarska pitanja kada će objaviti kandidaturu za predsjedničku kampanju nekoliko je puta ponovio "biti ćete mi svjedoci", a na dodatno pitanje ima li još zastupnika u Saboru koji su spremni "delati s njime" odgovorio je - sve u svoje vrijeme i da su moguća iznenađenja.

Na pitanje razmišlja li stranka o izlasku na izbore u koaliciji u Zagorju odgovorio je da čelnici lokalne organizacije, predsjednik županijske organizacije stranke Anđelko Topolovec i saborska zastupnica Marija Puh mogu slobodno izabrati može li se i s kime koalirati u interesu građana.

Povod za konferenciju za novinare bio je prelazak Darka Bukleca, dosadašnjeg potpredsjednika Gradskog vijeća u Oroslavju, i Maria Cukovečkog u redove Bandićeve stranke.

Buklec je u Gradsko vijeće ušao kao vijećnik Hrvatske stranke svih kajkavaca dok je Cukovečki stigao iz redova Zagorske demokratske stranke. Bandić je poručio da se odnosi u Gradskom vijeću neće mijenjati jer oni ne žele rušiti već raditi u interesu građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:44