NOVI GRADSKI UREDI

BANDIĆ O MARASOVOJ IZJAVI DA U ZAGREBU ADMINISTRACIJA BUJA KAO U EUROPSKOM PARLAMENTU 'Pa mi smo europska metropola, pa hvala mu na komplimentu'

Milan Bandić
 Marko Todorov / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je predsjedniku zagrebačkog SDP-a Gordanu Marasu zahvalio na komplimentu da u Gradu Zagrebu, osnivanjem dva nova gradska ureda, administracija buja kao u Europskom parlamentu.

Maras je rekao da Bandić osniva dva nova gradska ureda kako bi si "zacementirao podršku HDZ-a pri izglasavanju GUP-a".

Prijedlog formiranja dva nova gradska ureda dovest će do toga da će Zagreb imati 27 pročelnika u 27 gradskih ureda, odnosno isti broj kao što Europska komisija ima povjerenika, rekao je Maras.

"Pa mi smo europska metropola, pa hvala mu na komplimentu da administracija buja kao u Europskoj uniji. Ni jedan novi čovjek se neće u ta dva nova ureda zaposliti, razdvajaju se funkcionalne cjeline da budemo efikasniji, djelotvorniji i bolji servis građanima i bolja logistika poduzetnicima", rekao je Bandić u stanci sjednice Gradske skupštine na pitanje novinara.

Realizirat ćemo izmjene GUP-a i "Zagrebački Manhattan"

Bandić je komentirao i izmjene GUP-a i HDZ-ovu podršku ali ako njihovi uvjeti budu poštivani.

"Uvjeti najprije oni zbog kojih donosimo GUP, a onda stranački ili HDZ-a ili Stranke rada i solidarnosti. Poduzetnici i građani su tu prioritet", rekao je. Dodao je da će se poštivati sve ono što je po zakonu.

Upitan kako komentira što mu oporba i dalje ne vjeruje da Memorandum koji je potpisao s investitorom iz Dubaija nije obvezujući, Bandić je rekao da s oporbom treba jednostavno zbijati šalu."S ozbiljnima morate igrati ozbiljno za stolom, a sa neozbiljnima i neodgovornima se trebate šaliti", poručio je.

Na pitanje je li se šalio kada je rekao da s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak sjajno surađuje i da mu je ona najsimpatičnija, Bandić kaže kako je on rekao da se s Divjak ne slaže u 90 posto u stvarima, ali da ona nije njegov problem nego premijerov. Napomenuo je kako je uvjeren da ministrica zna što radi, međutim, ona ne razumije problem.

Bandić: Nadam se sastanku idući tjedan oko zajedničkih projekata s Vladom

Bandić je najavio da će se sutra održati sastanak predstavnika Vlade i Grada vezano za realizaciju zajedničkih projekata.

"Premijer je odredio čovjeka koji će zajedno sa gospođom Jozić (pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo) koju sam ja odredio u ime Grada pripremiti te točke. Nadam se sastanku idući tjedan kada pripreme kvalitetno projekte od interesa za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku. To smo premijer i ja dogovorili još prije ljeta. Hvala Bogu, evo, obišla se cijela Hrvatska, došao je na red Grad Zagreb", kazao je Bandić.

Dodao je da je premijer Andrej Planković mudar jer "realizirati te projekte u gradu Zagrebu pola je rješenja i za Hrvatsku budući je Zagreb pola Hrvatske".

Naglasio je da se Gradom Zagrebom koji je 40 posto gospodarskih potencijala Hrvatske, ne može kvalitetno upravljati bez korektnog, partnerskog odnosa s Vladom. To isto zna i predsjednik Vlade da se kvalitetnije ne može voditi Hrvatska bez korektnog i partnerskog odnosa s Gradom Zagrebom.

A je li s Plenkovićem razgovarao kao s predsjednikom HDZ-a, Bandić je odgovorio da to što oni razgovaraju neka ostane među njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:03