OBJAVA U SKUPŠTINI

BANDIĆ OBEĆAO 'Obnovit ću Maksimir do kraja 2015.! Evo kako...'

Bandić je nakon 13 godina rasprave o budućnosti stadiona napokon rekao koji su stvarni planovi grada
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Obnovit ću maksimirski stadion do kraja 2015. godine! - najavio je jutros na aktualnom satu Gradske skupštine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ovime je, nakon 13 godina rasprave o budućnosti stadiona koji propada usprkos tome što je u njega uloženo stotine milijuna kuna, napokon izravno rekao koji su stvarni planovi gradske uprave.

Čini se da time propada i ideja gradnje Plavog vulkana na Kajzerici i nacionalnog stadiona na lokaciji izvan grada. Bandić je pozvao zastupnike da ga u tome podrže "ili će im ostati to ruglo".

- Krov će se financirati putem međunarodnog natječaja koji ćemo raspisati. Južna i istočna tribina također će na natječaj, a rebalansom proračuna u 2014. će se osigurati sredstva iz proračuna za sjevernu i zapadnu tribinu - najavio je Bandić, koji je odlučan da u ovom, petom mandatu napokon dovrši maksimirski stadion.

Nakon što je Bandić najavio da će obnoviti stadion do kraja 2015., zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić pitala ga je je li to istina. Podsjetila je da je sam više puta mjenjao ploču, da nije ispunio obećanje jer obnovu najavljuje svakih nekoliko godina. Podsjetila je i da je svojedobno izjavio da mu građani mogu pljunuti u lice ako stadion ne bude gotov do 2006. godine. Bandić je na to odgovorio da će stadion biti gotov do kraja njegovog manadata jer on napravi ono što kaže.

- Znate li kako se zvala stvar na koju se fakturirala tada obnova? Traktor. Znate li tko je to počeo? Znate tko je bio tada na vlasti? Kad već vučete mačka za rep... Rekao sam da ćemo napraviti u ovom mandatu, a ne 2015. i 2016. Znate zašto ćemo to napraviti? Jer je godina malo bolja. Napravit ćemo iz dva razloga. Trebamo staviti sjevernu tribinu u funkciju da natkrijemo istočnu i južnu i da kokoš počne nositi jaja. Tamo je uloženo do sad 800 milijuna kuna. Univerzijada ide, a ide i otvaranje. Fala Bogu da ćemo to tamo napraviti i da tamo radimo kamp. Grad će sve učiniti da obnovi stadion i da bude nacionalni stadion RH. I da, ja sam skupštini predložio referendum i to je odbijeno. Sada nam to više ne treba. Zreli su uvjeti i vrijeme - rekao je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:43