PRIJEDLOZI NA SKUPŠTINI

BANDIĆ OŠTRO NAPAO VLADU I NACIONALNI STOŽER 'Prestanite dijeliti preporuke i počnite donositi odluke'

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas na tiskovnoj konferenciji Akti gradonačelnika da će na sutrašnju Gradsku skupštinu uputiti dva prijedloga vezana uz financijsko oslobođenje poduzetnika i obrtnika u vrijeme trajanja epidemije koronavirusa. Prvi prijedlog jest da se poduzetnike i obrtnike u Zagrebu oslobodi plaćanja najma prostora i terasa, dok je drugi da se oslobodi plaćanja 35 posto komunalnih naknada.

Ujedno, Bandić je od Vlade i Nacionalnog stožera civilne zaštite zatražio da počnu donositi konkretne mjere, a ne naputke kazavši da je Franjo Tuđman donosio naputke 1995. godine onda bi četnici plesali na Trgu bana Josipa Jelačića.

Međutim, Bandić je najavio da sa socijalnim partnerima kreće u pregovore oko smanjenju plaća, ali da to prvo mora ispregovarati sa sindikatima.

- Moramo negdje uzeti kako bi nekome dali. Ako legne Zagreb, legnut će i Hrvatska - rekao je Bandić.

Na pitanje da pojasni smanjivanje plaća, Bandić je malo izgubio kompas.

- Ili sam ja glup ili vi mene ne razumijete - poručio je novinarki.

- Ne mogu govoriti o nečemu što nisam usuglasio s partnerima. Za smanjenje plaća moram dobiti blagoslov.

Ponovno se okomio na Vladu i mjere koje su donesene.

- Preporuke i napuci... To mi tako ide na jetra. Odluke volim! Jedini pravi državnik kojeg smo imali u ovoj zemlji je dr. Franjo Tuđman. Donio je odluku zajedno s Amerikancima da krenu Bljesak i Oluja.

Zagreb, 180320
Gradska uprava, Trg Stjepana Radica, konferencija za medije zagrebackoga gradonacelnika Milana Bandica s temom Akti gradonacelnika.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:11