SVEČANO OTVORENJE

Bandić otvorio za promet Slavonsku nakon sanacije velike rupe

 Darko Tomas / EPH / Darko Tomas / EPH

U utorak nešto poslije 21 sat, kao što je i najavljeno, u promet je puštena Slavonska avenija u Zagrebu, nakon hitne sanacije velike rupe koja se prije nekoliko dana otvorila nasred raskrižja s Marohnićevom. Sanacija je obavljena djelomično te su dva traka koja vode prema Marohnićevoj i dalje zatvorena, no Slavonska bi, kao jedna od glavnih prometnih žila kucavica hrvatske metropole, trebala biti znatno protočnija nego proteklih dana.

Prometnicu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić, koji je pohvalio radnike na brzoj sanaciji.

- Ovo što se dogodilo u Slavonskoj je kombinacija seizmike i dotrajale infrastrukture, želim se ispričati sugrađanima koji su s pravom prigovarali ovih dana, rekli smo da će trajati dva tjedna, ali evo napravljeno je prije vremena, izjavio je Bandić.

Na otvorenju se pojavio i 21-godišnji autor fotomontaže s fontanom kako izvire iz ponora na Slavonskoj Leon Žilavi. Njemu je, u jednoj od reakcija na montažu koja je postala jako popularna na društvenim mrežama, gradonačelnik obećao dati medalju Grada Zagreba. Leon kaže da je, s obzirom da mu se Bandić od toga obećanja nije javio, došao vidjeti je li mislio ozbiljno.

Rukovali su se, Bandić mu je čestitao na simpatičnom uratku, a pritom su se obojica i nasmijali. 'Definitivno ste zaslužili medalju', rekao mu je Bandić navodeći da je uvijek za dobar humor. Ipak, nije bilo konkretnijeg dogovora o mogućem datumu i mjestu uručenja medalje.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2023 21:14