NASTAVAK SUKOBA

BANDIĆ SE OBRUŠIO NA DIVJAK, MINISTRICA UZVRAĆA 'Umjesto da počisti u svom dvorištu, on prelazi svaku granicu tolerancije. Prljavo i nisko'

 Ranko Suvar / CROPIX

Nakon što se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obrušio na ministricu obrazovanja Blaženku Divjak na aktualnom satu Gradske skupštine, riječima kako "ništa ne zna i ne razumije svoj posao", stiže reakcija ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

Bandić je na aktualnom satu izjavio da ne postoji sukob između njega i ministrice Divjak te da je "to što ona ne zna i ne razumije svoj posao, premijerov problem".

Dodao je kako je u slučaju kašnjenja s odobravanjem pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama riječ o neradu ministrice te pitao - "Di vam je obraz? Mene pitate za posao koji treba odraditi ministrica, a to nije odradila zato što mene ne podnosi", rekao je Bandić i dodao da mu je ona "najsimpatičnija od svih ministara u Vladi".

- Gospodin Bandić je na aktualnom satu Gradske skupštine prljavim i niskim napadom, koristeći problematiku djece s teškoćama, prešao svaku granicu tolerancije, reagirala je Divjak.

- Umjesto da počisti u svom dvorištu, kao osnivač škola koji također ima odgovornost oko problematike dodjele pomoćnika u nastavi, on nastavlja s napadima na sustav odgoja i obrazovanja koristeći se primitivnim metodama. Primjerice, neki od zahtjeva za pomoćnicima u nastavi od Grada Zagreba stigli su u Ministarstvo čak i nakon početka školske godine, navela je ministrica.

Požalila se kako se od početka mandata suočava s napadima i uspješno brani sustav od raznih sumnjivih ideologija i partikularnih interesa, "tako da sigurno ni sada neću dopustiti da se na ovakav način ugrožava sustav odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj“, poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:07